Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

AKÇED izcileri Hasandağı kampını tamamladı

Aksaray’da izcilik faaliyetleri ile ön plana çıkan AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği), 18 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayıp 21 Mayıs 2017 Pazar günü sona eren “İzcilik Kampı” düzenledi.

AKÇED izcileri Hasandağı kampını tamamladı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2017 02:08

Aksaray’da izcilik faaliyetleri ile ön plana çıkan AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği), 18 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayıp 21 Mayıs 2017 Pazar günü sona eren “İzcilik Kampı” düzenledi.

Hasan Dağı Bozkurt Düzlüğü’nde yapılan kamp hakkında AKÇED Dernek Başkanı aynı zamanda izci lideri olan MUSA ERDOĞAN şunları söyledi:

“Çocuk ve gençlerimizin kişisel gelişimlerini tamamlamaları için izcilik faaliyetleri çok önemli bir yere sahiptir. Bunun bilincinde olan kulübümüz bütün yıl boyunca hafta sonu izci ünite çalışmaları yapmaktadır. Ünite çalışmalarımıza katılan izcilerimizle de birkaç aylık periyotlarla kamplar düzenlemekteyiz. Bu kamplardan en önemlilerinden olan Hasan Dağı Kampı’mızı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Kampımıza ilk-orta okul ve lise öğrencilerinden oluşan yavru kurt, izci ve ergin izci gruplarımızla, izci gönüllüsü ve liderlerimiz katıldı. Bizimle olan, kampımıza katılan ve maddi-manevi desteğini esirgemeyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, nice kamplarda buluşmak diliyorum.” dedi.

AKÇED İzcilik Birimi Sorumlusu ALİ AKIN da kamp içeriği ile ilgili hakkında şu bilgileri verdi:

“Kamplar yıl boyunca ünite çalışmalarımıza katılan izcilerimiz için bir ödül olarak değerlendirilebilir. İzciler öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatlarını kamplarda gerçekleştirirler. Hasan Dağı kampında izcilerimiz çadır kurma ve çadırlarda kalma, izci marşları ve alkışları, birlikte hareket etme, doğada yürüyüş kuralları, düğümler gibi bilgilerini uygulama fırsatı buldular.

– Hasan Dağı Kampımızda kurduğumuz eğitim istasyonlarında da izcilerimize eğitimler verildi.

– Telsiz ve İletişim İstasyonu’nda İzci Liderleri Hamdullah Yıldız ve Hüseyin Soysal tarafından telsizcilik ve kesintisiz iletişim konusunda bilgiler verildi.

– İzcilik Eğitimi İstasyonunda temel bilgiler verildi.

– Oyunlar istasyonunda ise birbirinden güzel izci oyunları hem bedensel gelişime katkı hem de tatlı bir rekabet içinde oynandı.

– Okçuluk istasyonunda Ok atmada alınacak önlemler hakkında eğitimler ve ok atışı eğitimleri verildi.

Kamp akşamlarının vazgeçilmezi olan kamp ateşi programlarında izciler hazırladıkları çalışmaları sunma imkânı buldular. Ayrıca; kampımızdaki olumsuz hava şartlarına rağmen izcilerimiz kampımızda eğlenip bilgilendiler.” dedi.

Kampla ilgili olarak Türkiye İzcilik Federasyonu Aksaray İl Temsilcisi ADEM GÜREŞÇİ şunları söyledi:

“Hasan Dağı’nda yapılan 4 günlük bu kamp Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından onaylı

olarak yapılmıştır. Bir ay öncesinden hazırlık çalışmalarına başlanılan kampta; kamp yeri güvenliği için kolluk kuvvetlerine bilgi verilerek olası riskler önlenmiştir. Kampa katıla tüm izci ve liderlerin resmî olurları alınmıştır. Ayrıca bu kampa farklı illerden iştirak eden izci ve liderlerimizle toplamda 150’ye yakın izci iştirak etmiştir.

Olumsuz hava şartlarına rağmen Hasan Dağı’nda yapılan geniş katılımlı bu kampımıza dâhil olan kulübümüzün izcilerine, izci gönüllülerine ve liderlerine, davetlerimizi kabul edip aramıza dahil olan misafirlerimize ve her zaman yanımızda olan Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’müze ve son olarak kamp yeri güvenliği konusunda yardımcı olan Aksaray Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Nisan ayında Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katılan AKÇED, Aksaray’ın farklı mekânlarında kamp yapmakla beraber Türkiye İzcilik Federasyonu’nun organize ettiği Allahuekber (Sarıkamış) Kış Kampı, Azerbaycan Hocalı Kampı, Sarıkamış Şühedanın İzcinde gibi faaliyetlere de izci götürmektedir.

Ayrıca; AKÇED izci ve gönüllülerine doğa yürüyüşü, Hasan Dağı Zirve Tırmanışları organize etmekte, Telsiz İletişimi konusunda eğitimler vermektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.