Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

AKÇED’den anlamlı sergi

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED), Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile birlikte Farkındalık ve Ufkayolculuk Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması Tanıtım Sergisi düzenledi..

AKÇED’den anlamlı sergi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Şubat 2017 22:51

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED), Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile birlikte Farkındalık ve Ufkayolculuk Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması Tanıtım Sergisi düzenledi.

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED), Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile birlikte Aksaray Merkez Karamanoğlu Ulu Camii önünde ve Park Site AVM de hayat kılavuzumuz Kur’ân-ı Kerîm’e dikkat çekmek için Farkındalık ve Ufkayolculuk Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması Tanıtım Sergisi düzenledi. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) başkanı Musa ERDOĞAN serginin amacı ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi:

Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu olarak Kuran’ı okumak, üzerinde iyiden iyiye düşünmek, gönüllerimizde idrak etmek ve samimiyetle yaşama gayretinde bulunmak ana gayesi üzerine yola çıktık. Sözlerin en hayırlısı olan Allah’ın kitabı ile toplumu buluşturmak düsturumuzdur” dedi.

KAB Platformunun halkın Kur’an’ın anlamı ile buluşmasını sağlamak ve Kur’an’la buluşan hedef kitlenin bilinçlendirilerek, Kur’an’ı düzenli bir şekilde anlayarak okumalarını sağlamak ve bunu “Anlamak ve yaşamak için Kur’an her zaman” anlayışı ile yaşam tarzları haline getirme konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz.

Dernek başkanı Musa ERDOĞAN Ufkayolculuk Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması ile ilgili de bilgi vererek şunlar ifade etti:

“Yola çıkmak isteyene, yol açık” temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen “5. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim Meali olacak. Yarışmaya başvurular, 1 Kasım-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışma sınavı ise 81 ilimizde aynı anda 26 Mart 2017 tarihinde yapılacaktır.

Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye’den ve yurt dışından 7’den 77’ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor.

Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmanın A grubuna 6-10, B grubuna 10-14, C grubuna 14-19, D grubuna 19-30 yaş grubu başvurabilecek. E grubunda 30 yaş üstü katılımcılar yarışırken F grubu ise ihtisas kategorisi olacak. Yarışmanın internet üzerinden gerçekleşecek kısmında ise, G grubundakiler Türkçe, H grubundakiler İngilizce dillerinden sınava girecek.

Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edilecek.

Ayrıca, yarışmada ilimizde dereceye girenlere derneğimiz tarafından Nisan ayında düzenlenecek ödül töreniyle çeşitli ödüller verilecek. www.ufkayolculuk.com internet sitesinden yarışmaya başvuru yapılabilir, yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.