Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

AKKİM açıldı

Aksaray Belediyesi bünyesinde kurulan Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (AKKİM) açılışı yapıldı..

AKKİM açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Nisan 2017 22:38

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, SGK İl Müdürü Bilal Akgün, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ve daire başkanları Aksaray Belediyesi bünyesinde kurulan Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (AKKİM) açılışını gerçekleştirdi.

ÇSGB Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve daire başkanlarından oluşan heyet Aksaray Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve beraberindeki heyeti makamında karşıladı ve istihdam konusunda İŞKUR ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Belediye bünyesinde kurulan AKKİM biriminin işlevini anlatan Başkan Yazgı, yeni kurulan birim sayesinde işveren ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi olunduğunu açıkladı.

Ardından Aksaray Belediyesinin işgücü arzı ve talebi arasında aracılık yaparak, iş arayanların meslek ve nitelikleri ile işverenlerin işgücü taleplerine cevap vermek için İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğü Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (AKKİM) açılışı gerçekleşti. Yeni kurulan birimin açılış kurdelasını Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, SGK İl Müdürü Bilal Akgün, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ve bakanlık daire başkanları birlikte kesti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli seferberlik’ çağrısına uyarak belediye bünyesinde böyle bir birim kurduklarını söyledi. Kurulan birimde işverenlerin talep etiği koşullarda işgücü arzı sağlanarak istihdamın desteklendiğini aktardı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında 60 ilde çalışma yapıldığını ve bu çalışma neticesinde istihdam konusunda tespitler yapılacağını işaret etti. Nurcan Önder, istihdam noktasında yapılan çalışmalara Aksaray belediyesinin destek vermesinin sevindirici olduğunu söyledi ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti.

Aksaray Belediyesi ile İŞKUR arasında ortak yürütülen çalışmaya ilişkin işbirliği protokolünü Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı imzalayarak hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.