Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aklen, fiziken ve ruhen yetkin bireyler olmalısınız

Aklen, fiziken ve ruhen yetkin bireyler olmalısınız
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mart 2019 09:59

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir grup öğrenciyi Senato Salonu’nda ağırladı.

Öğrencilerin gelecek planlarına dair düşüncelerini alan ve bazı önemli tavsiyelerde bulunan Şahin, akli, fiziki ve ruhi olarak gelişmek gerektiğini, kişiliğin bu üç sacayağı üzerine oturmasının önemli olduğunu söyledi.

İşin ilk noktasının dersler olduğuna değinen ASÜ Rektörü, “Derslerimize çok iyi çalışmamız gerekiyor ama tek başına ders çalışmak yetmez. Dersler kadar önemli bir diğer nokta ise fiziken sağlıklı olmak. Artık imkânlar çok iyi durumda. Spor alanları oldukça yaygın. Hepiniz mutlaka sevdiğiniz bir spor dalıyla ilgilenin. Futbol, basketbol, atletizm, voleybol, bisiklet, satranç… Hangi dal olursa olsun, mutlaka sporla ilgilenin. Çünkü spor, hayatı disipline eder. Bir diğer önemli unsur da sanat ve kültürle ilgilenmek. Mutlaka bir enstrüman çalın, yahut tiyatro ile ilgilenin. Dersler sizi aklen, spor fiziken, kültür-sanat da ruhi olarak geliştirir. Tüm bunları yaparken de bir hedef içerisinde olmayı unutmayın. Bir estetik kaygınız her zaman olsun” dedi.

Şahin, toplantının devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı ve ASÜ’deki imkânları anlattı. Toplantıya Okul Müdürü Yasin Sır da iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.