Dolar 32,5262
Euro 34,7427
Altın 2.488,30
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Aksaray Aile Hekimleri Derneği’nce çalıştay düzenlendi

Aksaray Aile Hekimleri Derneğince (AKAHED), “Aile Hekimliği Uygulamasında Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay düzenlendi..

Aksaray Aile Hekimleri Derneği’nce çalıştay düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
7 Kasım 2016 16:03

AKAHED Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Açış, dernekte düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, birinci basamak sağlık hizmetlerinin, sağlığın en önemli bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Bakılan hasta sayısı, koruyucu hekimlik uygulaması ve hastanın sağlık hizmetleri içinde doğru yönlendirilmesi sayesinde kaynak kaybının ciddi oranda önlendiğini ifade eden Açış, şunları kaydetti:

“Acil servis hizmetlerinin, anjiyo veya yapılan organ nakilleri gibi hastane hizmetleri kadar medyatik olmaması, birinci basamak sağlık hizmetlerinin öneminin gözden kaçmasına neden olmamalıdır. Birinci basamakta, koruyucu hekimlik uygulamaları ile insanlarımızın sağlıklarının daha kötüye gitmesi önlenerek, toplam sağlık gereksinimi belki de yüzde 100 oranında azaltılmaktadır. Özellikle sağlık çalışanlarının memnuniyetlerini arttırmaya yönelik tespitlerde bulunmak, bu bağlamdaki düzenlemeleri hayata geçirmek, her türlü sağlık projesinin temel yapı taşı olmalıdır. Sağlık çalışanlarının memnuniyetinin, hasta memnuniyetinin ön koşulu olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden çalışanların talepleri de yöneticiler tarafından göz ardı edilmemelidir.”

Çalıştaya dernek yönetici ve üyeleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.