Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray Aile Hekimleri Derneği’nden Vali Pekmez’e ziyaret

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan beraberinde dernek yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti..

Aksaray Aile Hekimleri Derneği’nden Vali Pekmez’e ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
30 Eylül 2016 00:53

AKAHED Yönetim Kurulu Sn. Valimizi 27.09.2016 tarihinde ziyaret ederek Aksaray’da ve ülkemizde birinci basamağın durumu, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

1.Basamak sağlık hizmetleri sağlığın en önemli bölümünü oluşturmaktadır. Bakılan hasta sayısı, koruyucu hekimlik uygulaması ve hastanın sağlık hizmetleri içinde doğru yönlendirilmesi sayesinde ciddi olarak kaynak kaybını önler. Acil servis hizmetleri,Anjiyo veya yapılan organ nakilleri kadar medyatik olmaması 1.Basamak sağlık hizmetlerinin öneminin gözden kaçmasına neden olmamalıdır. 1.basamakta koruyucu hekimlik uygulamaları ile insanlarımızın sağlıklarının daha kötüye gitmesi önlenerek toplam sağlık gereksinimi belki de %100’den fazla bir oranda azaltılmaktadır. Birinci basamak sağlık hizmeti olmayan bir sağlık sistemi yok olmaya mahkûmdur. İlimizde aile hekimliği 6.yılında. Vatandaşımızın çoğu uygulamadan memnun. Ne tür bir şikayeti olursa olsun onu sıkılmadan dinleyecek bir doktoru var. Hamile kalan bir bayanı kocası kadar düşünen bir ebesi var. Çocuğunun aşılarını anne-babası kadar iyi takip eden bir hemşiresi var. Kronik hastalıklarının tamamını takip eden, tarama programlarıyla ölümcül olabilecek hastalıkların erken teşhisini yapabilen aile hekimi var. Vatandaşımız memnun. Fakat memnuniyet karşılıklı olmalıdır. Halkın memnuniyeti yanında çalışanının da memnuniyeti göz önünde bulundurulmalıdır. Mutsuz bir çalışandan istenilen verim ve iş çıktısı beklenemez. Bu yüzden aile hekimlerinin talepleri de yöneticiler tarafından göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

AKAHED Yönetim Kurulunca Sn. Valimiz için hazırlanan birinci basamak sağlık hizmetleri konulu detaylı rapor sunuldu. Özellikle Sevk zinciri ve hastaların sağlık kuruluşlarındaki şiddete yönelik davranışları konusundaki görüşler paylaşıldı. Yeni görev yerinin Sayın Valimize ve Aksaray’a hayırlı olması dilekleri iletilerek ziyaret sonlandırıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.