Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray Ankara’da tanıtılacak

11 Bin Yıllık Kültür ve Medeniyet Şehri Aksaray, kültür ve turizm değerlerini Ankara’nın en büyük fuarı olan Travel Expo Turizm Fuarı’nda tanıtacak.

Aksaray Ankara’da tanıtılacak
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mart 2017 16:32

11 Bin Yıllık Kültür ve Medeniyet Şehri Aksaray, kültür ve turizm değerlerini Ankara’nın en büyük fuarı olan Travel Expo Turizm Fuarı’nda tanıtacak.

23 Mart 2017 Perşembe günü Ato Congresium’da başlayacak ve 4 gün devam edecek fuar, turizm sektörünün temsilcilerini Ankara’da buluşturuyor.

Doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Kapadokya Bölgesinde önemli bir turizm merkezi olan Aksaray, tanıtımla ilgili ulusal ve uluslararası etkinliklere katılarak bilinirliğini daha da artırmak istiyor.

23-26 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Travel Expo Ankara Turizm Fuarı’nda oluşturulacak 60 Metrekarelik Aksaray Valiliği Standında ilimizin tanıtım çalışmaları Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, ilimizin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini her fırsatta tanıtarak Aksaray’ın kültür ve turizm alanında ne denli güçlü bir şehir olduğunu anlatmak istediklerini ifade etti.

Doğan, Aksaray’ın vilayet olduktan sonra hızla geliştiğini, bu sebeple turizm ve tanıtım konusunda etkili çalışmalara ihtiyacının olduğunu vurguladı. Fuar, festival, panel, sempozyum, sportif organizasyonlar, tanıtım günleri, dizi, sinema ve reklam filmleri, tanıtıcı yayınlarla Aksaray’ın tanıtımının güçlü bir şekilde yapılması yönünde son yıllarda ciddi adımların atıldığını belirten Doğan, bu çalışmaların ileriye dönük çok önemli sonuçlarının olacağını ifade etti.
23 Mart’ta Ato Congresium’da başlayacak Travel Expo Ankara Turizm Fuarı’nda ilimize ait görsel ve tanıtıcı yayınlarla etkili bir tanıtım yapmak istediklerini belirten Doğan, fuarda özellikle Aksaray’ın önemli turizm değerlerine dikkat çekmeye çalışacaklarını ifade etti. Doğan, “Ihlara Vadisi, Narlıgöl, Hasandağı gibi muhteşem tabii güzelliklerin yanı sıra, peribacaları, yeraltı şehirleri, kaya oyma mekânları, kervansarayları, camii, medrese, türbe vb. yapılarıyla zengin tarih ve kültür mirasına sahip olan Aksaray, son yıllarda hızla gelişen termal turizm ve inanç turizmi olanaklarıyla da Türkiye’de önemli bir kültür ve turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” Dedi.

Muhteşem güzellikleriyle her yıl yaklaşık 1 milyon turist tarafından ziyaret edilen Aksaray, perşembe gününden itibaren Ankara Ato Congresium’da ziyaretçilerini ağırlayacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.