Dolar 32,5044
Euro 34,8105
Altın 2.489,79
BİST 9.543,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Aksaray Belediyesi 1 milyon 20 bin adet çiçek dikti

Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerine 1 milyon 20 bin adet çiçek dikerek şehri adeta çiçek bahçesine çevirdi. Özellikle şehir merkezinde dikilen çiçekler Aksaray’ın farklı ve güzel bir görünüme kavuşturdu..

Aksaray Belediyesi 1 milyon 20 bin adet çiçek dikti
Aksaray Anadolu AŞ
14 Haziran 2017 00:36

Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerine 1 milyon 20 bin adet çiçek dikerek şehri adeta çiçek bahçesine çevirdi. Özellikle şehir merkezinde dikilen çiçekler Aksaray’ın farklı ve güzel bir görünüme kavuşturdu.

Belediye ekipleri park, bahçe, mezarlık, yol kenarları, refüj ve döner kavşaklara diktikleri çiçekler sayesinde şehre değişik bir atmosfer katarak güzelleşmesini sağladılar.

Yetkililer çiçeklerin korunması ve koparılmaması konularında vatandaşların da gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiği bildirildi. Yeşil bir Aksaray ve temiz bir çevre için doğa hizmetlerinin hız kesmeyeceğini ifade eden belediye ekipleri, “doğamız için, çevremiz için hepimiz” dediler.

AKSARAY’DA KAVŞAK VE REFÜJLER ÇİÇEK AÇTI

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif yerlerinde ve E-90 Karayolu üzerinde bulunan yeşil alanları, kavşakları ve orta refüjleri canlandırdı. Birbirinden farklı mevsimlik çiçekler ve soğanlı bitkilerle kavşakları renk cümbüşüne dönüştüren Aksaray Belediyesi, kavşaklara şık bir görüntü verdi.

‘KENT ESTETİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

Kent estetiğinin önemli olduğuna vurgu yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Şehrin görsel bütünlüğü açısından kent mobilyalarının, parkların, sosyal alanların ve bu alanlarda uygulanan peyzaj çalışmalarının da çok önemli olduğunu ifade ederek “Şehrimizin birçok bölgesinde çiçek ekimi ve bitkilendirme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaz dolayısıyla bütün, kavşak, refüj ve yeşil alanlarda çiçeklendirme çalışması yaptık. Toplam 1 milyon 20 bin adet çiçekle şehrimizi adeta çiçek bahçesine çevirdik “dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.