Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Belediyesi yeni araçlarla gücüne güç katıyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle her geçen gün daha da gelişen ve modernleşen Aksaray Belediyesi itfaiye teşkilatı, Sahip olduğu modern araçlara yenilerini de ekleyerek gücüne güç katıyor..

Aksaray Belediyesi yeni araçlarla gücüne güç katıyor
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mayıs 2017 20:46

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle her geçen gün daha da gelişen ve modernleşen Aksaray Belediyesi itfaiye teşkilatı, Sahip olduğu modern araçlara yenilerini de ekleyerek gücüne güç katıyor.

Aksaray Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü’ne kazandırılan yaklaşık 2 milyon lira değerindeki tam donanımlı itfaiye aracı ve kurtarma aracı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’ya tanıtıldı.

İtfaiye teşkilatının insan hayatı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, itfaiye teşkilatını bu nedenle çok modern bir yapıya kavuşturduklarını kaydetti. Başkan Haluk Şahin Yazgı itfaiye teşkilatının yangınlara müdahale ile vatandaşın can ve mal güvenliği konusunda her zaman büyük bir özveri içinde çalıştığını ve görevini titizlikle yerine getirdiğini ifade ederek, “İtfaiye teşkilatımız yangınlara anında müdahale ederek, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için büyük çaba ve gayret göstermektedir. Bizler Aksaray Belediyesi olarak itfaiye teşkilatımızı her geçen gün daha güçlü hale getiriyoruz” dedi.

Yeni alınan araçlar hakkında bilgi veren Başkan Yazgı “ Bizler göreve geldikten sonra başta yeni itfaiye binamız olmak üzere itfaiye teşkilatımızdaki araç gereçleri yenileyerek çok daha modern ve güçlü bir yapıya kavuşturduk. Eğitimli genç ve dinamik personel kadrosuyla ve yeni aldığımız araçlarla daha da güçlendirdik.

İtfaiye teşkilatımıza en son 2 yeni araç daha aldık. Yaklaşık 2 milyon lira değerindeki bu araçlarımızdan birisi tam kapsamlı ve donanımlı ilk müdahale ve kurtarma aracı diğeri ise 32 metrelik mafsallı tam otomatik hidrolik merdivenli itfaiye aracımızdır. Bu araçlarımızın teknik özellikleri ise şöyledir.

TAM KAPSAMLI TAM DONANIMLI İLK MÜDAHALE VE KURTARMA ARACI

*Araç; 4×2 tahrikli, çift kabin ,4 kapılı, 1+5 personel kapasitelidir

*Araç üzerinde 4 ton kapasiteli su tankı bulunmaktadır. Suyunun donmaması için 2000 watlık   ısıtıcı ile donatılmıştır.

*Araç üzerinde 5 kademeli 1 alçak ve 4 yüksek basınçlı tip de yangın pompası bulunmaktadır

*Araçta 50 lt kapasiteli köpük tankı bulunmaktadır. Havalı köpük sistemi 8 saat kesintisiz köpük işlemeye uygundur

*Araçta pompa yüksek basınç ünitesine bağlı 2 adet ilk müdahale çıkrığı bulunmaktadır

* Araç üzerinde trafik kazaları vb. kurtarma olaylarına müdahale edebilmek için tam takım Holmatro marka kesici, ayırıcı vb. set bulunmaktadır.

32 METRE MAFSALLI TAM OTOMATİK HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE ARACI

*Araç 4×2 tahrikli, tek kabinli, iki kapılı, 1+2 personel kapasitelidir.

*Araç üzerindeki merdiven 32 mt olup teleskopik olarak açılıp kapanmaktadır

* Araç 32 mt yüksekliğe en fazla 50 saniyede ulaşabilmektedir

*Araç üzerinde 4 adet su/hortum çıkışı bulunmaktadır

*Kurtarma sepeti üzerinde 150 kg taşıma kapasiteli 360° dönebilen bir adet katlanabilir sedye bulunmaktadır.

*Araç üzerinde yüksekten atlama çadırı bulunmaktadır

*Araç üzerinde bulunan kurtarma sepeti 350 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Ana kumanda ile sepet üzerindeki konuşmayı sağlayan haberleşme sistemi bulunmaktadır.

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Yazgı, itfaiye teşkilatına yeni alınan araçlar hakkında bilgi alarak, incelemede bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.