Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray Belediyesi’nden eğitime destek

Aksaray Belediyesi ile Ensar Vakfı arasında iş birliği protokol anlaşması imzalandı..

Aksaray Belediyesi’nden eğitime destek
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2016 12:18

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Ensar Vakfı şube Başkanı Bilal Bilecik, eğitime destek niteliği taşıyan protokolü karşılıklı olarak imzalayıp hayırlı uğurlu olmasını dilediler. Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesinin eğitim hizmeti sunan vakıf ve derneklerin her zaman yanında olacağı mesajını verdi.

Eğitim odaklı faaliyet sürdüren ve aynı zamanda da kamu hizmeti sunan Ensar Vakfı, eğitim çıtasını yükselmek adına Aksaray Belediyesi’nden destek istedi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konu eğitim olunca destek kararını Aksaray Belediye Meclisine taşıdı. Meclisten de eğitime destek kararı çıktı.

Protokol anlaşmasının eğitime verilen bir destek olduğunu açıklayan Başkan Yazgı, “Vakfımızı ziyaret ettiğimiz bize böyle öneri geldi. Meclis üyelerimizle oturduk değerlendirdik. Ve bir karar aldık. Başta meclis üyelerimize hassasiyetli davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Mevcut vakıf binası ve öğrencilerin barınmasına olanak sağlayan yurt binası tahsisi ile ilgili protokolü imzaladık. Belediye olarak Ensar Vakfı gibi derneklerimizin faaliyetlerini destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ensar Vakfı Aksaray Şube Başkanı Bilal Bilecik, öğrencilere sağlanan bu imkân doğrultusunda emeği geçenlere teşekkür ederek “Biz vakıf olarak eğitime alanında daha etkin hizmet sunmak için belediyeden destek istemiştik. Haluk Başkanımız başta olmak üzere başkan yardımcıları ve meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediyemizin eğitime destek vermeleri bize bir onurdur. Bu bizim sorumluluğumuzu ve yükümüze de artırtıyor. Artık daha büyük aşkla şevkle bu hizmetleri sürdüreceğiz” dedi.

2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile destekleriyle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Türkiye Değerler ödülleri olimpiyatı düzenleneceğini açıklayan Bilecik, 15 Marta kadar başvuruların süreceğini açıkladı. Bilecik son olarak geçen yıl ilimizde bir öğrencinin şiir dalında Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı ve Başkan Yazgı’ya, Elif el yazmalı tablo hediye etti.

Değerler Ödülleri Olimpiyatı, Türkiye Birincisine 4 bin, İkincisine 3 bin lira, Üçüncüye ise 2 bin 500 Ensar bursu ödüllüleri verileceği bildirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.