Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi’nde söyleşi

ASÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle “Şahsiyet ve Değerler Eğitimi” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi..

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi’nde söyleşi
Aksaray Anadolu AŞ
10 Aralık 2016 00:00

ASÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle “Şahsiyet ve Değerler Eğitimi” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

BİLSEM’in üstün yetenekli ve üstün zekâlı öğrencilerin ve eğitmenlerinin katıldığı söyleşide konuşan Prof. Yılmaz, akademik başarının tek başına bir anlam ifade edilmeyeceği bunun insani ve ahlaki değerlerle perçinlenmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz söyleşide şunları dile getirdi;

“Sürdürülebilir kalkınmanın ana unsurları olan ekonomi, eğitim, sağlık, çevre ve kültürel değerler birbiriyle yakından ilgilidir. Bu unsurlarda başarı birlikte gerçekleşir; ekonomisi kötü olanın eğitim başarısı, sağlık ve çevre anlayışı da çok iyi olamaz. Eğitimi seviyesi iyi olmayan bir toplumun, kültürel değerleri de yozlaşmıştır. Değerler eğitimini mutlak din eğitimiyle tanımlamak doğru olmaz. Herhangi bir inanca sahip olmayan insanların de kendine has geliştirdiği ve diğer insanları memnun edebilecek değerleri olabilir. Bu nedenle değerler eğitimi tanımlamasını insani ve ahlaki eğitim genellemesi üzerinden yapmak gerekir. Bugün değerler eğitimi dünyada da yaygınlaşmaktadır. UNESCO ve BM uzun süredir bu konuyu gündemine almıştır ve projelerle dünyada yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Türkiye’de de güzel çalışmalar başlamış durumda, en sevindirici haber şahsiyet ve değerler eğitiminin artık Milli Eğitimin müfredatına girecek olmasıdır. Bu hususta Konya Selçuklu Belediyesi’nin, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve EDAM işbirliğinde 2012’den beri uyguladığı proje takdire şayandır. Bu konuda hazırladığımız kitabımızda ve sunumlarımızda; sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, tarafsızlık, adalet, hak gözetme, sorumluluk, yardımseverlik, alçakgönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, hoşgörü ve empati gibi başlıkları işliyoruz. Tüm bu çalışmaların hedefinde iyi insan olabilme çabası yatmaktadır. Bilge Lider Aliye İzzet Begoviç’in dediği gibi; iyi insan olmadan iyi bir Müslüman olmak mümkün değildir.”

Aksaray BİLSEM’de gerçekleşen söyleşi öğrencilerin soru cevaplarıyla sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.