Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
BİST 8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray, çocuk yoğun bakım ünitesine kavuşuyor

Aksaray, bölgenin en yeni tıbbi teknolojisi ile donatılmış çocuk yoğun bakım ünitesine kavuşuyor..

Aksaray, çocuk yoğun bakım ünitesine kavuşuyor
Aksaray Anadolu AŞ
11 Şubat 2016 22:55

Aksaray Devlet Hastanesinde, Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesinin yapımına start verildi.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut ; Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesinin tamamlandığında Aksaray’ın ve bölgenin önemli bir eksikliğinin daha giderileceğini açıkladı.

Genel Sekreter Durgut; “2016 yatırım planımız içerisinde yer alan Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesi için ihale sürecini tamamlayarak, yapımı için dünden itibaren start verdik. Aksaray kısa sürede kritik hastalıkları bulunan çocuklarımızın kalabileceği 2. basamak yoğun bakım ünitesine kavuşacak. 8 yataklı olarak planlanan yoğun bakım ünitemiz, son tıbbi teknolojiler ile donatılmış olacak. Hastanemizin Ş.V.Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasına yaptığımız yoğun bakım ünitemiz, tamamlanıp hizmete girdiğinde Aksaray’ın ve bölgenin önemli bir eksikliği giderilmiş olacaktır” dedi.

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengizhan Kılıçaslan da; “Aksaray Devlet Hastanesi olarak, yoğun bakım yatak sayımızı arttırıyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binamızda, 18 yataklı yeni doğan ünitemiz var. 7 yoğun bakım yatağı ve 1 izolasyon yatağı ile toplamda 8 yataklı 2.basamak Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitemizin hizmete girmesi ile birlikte, yoğun bakım eksikliği nedeniyle il dışına Çocuk hasta sevklerimiz sona erecektir. Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte Anne Otelimizi de yeniden düzenleyerek hizmete açacağız. Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray, çocuk yoğun bakım ünitesine kavuşuyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.