Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Devlet Hastanesi’nde ilk stent takıldı

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut; Aksaray Devlet Hastanesinde KVC Ünitesinde anjiyodan sonra, kalp krizi geçiren hastanın tıkalı damarının balonla açılıp, ilk stentin de başarı ile takıldığını açıkladı..

Aksaray Devlet Hastanesi’nde ilk stent takıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2016 17:26

Geçirdiği kalp krizi sonucu, Aksaray Devlet Hastanesi Abdülmetin Ekecik Acil Servisine kaldırılan Sevim Orhan (63) isimli hastaya, Aksaray Devlet Hastanesi KVC Ünitesinde, Dr. Sinan İnci ve Dr. İbrahim İzgü tarafından ilaç kaplı stent takıldı.

ADH Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci; “Hastamız kalp krizi geçirmekteydi. Acil servise getirilmişti. Hastamıza kontrol amaçlı anjiyografi yaptık. Damarının bir tanesinin tamamen tıkalı olduğunu gördük. Bunun üzerine Kardiyolog arkadaşım Dr. İbrahim İzgü ile birlikte hastamıza balon yöntemi damarını açarak tekrar daralmaması için 2,5 mm eninde, 16 mm uzunluğunda ilaç kaplı stenti başarı ile taktık. Hastamızın genel durumu gayet iyi. Hastamızı kısa bir süre kontrol amaçlı koroner yoğun bakım ünitesinde tutup sonrasında şifa ile taburcu ettik” dedi.

ADH Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci, stent hakkında da genel bilgiler verdi.

Dr. İnci “Stent, balon işlemi ile açılan damarın tekrar daralmasını önlemek için damar duvarına takılan çok ince metalik tellerden örülmüş, farklı boyutları olan silindirik bir kafes telidir. Bizim Aksaray Devlet Hastanesinde kullandığımız stent, ilaç kaplı olanıdır “ dedi.

Hasta Sevim Orhan ise, Gülağaç ilçesi Sofular köyünde ikamet ettiğini ve göğüs ağrısı nedeniyle acil servise getirildiğini belirterek, kendisine müdahale eden, yapılan anjiyo sonrasında balonla tıkalı damarını açarak, stent takan, Dr. Sinan İnci ve Dr. İbrahim İzgü ile anjiyo ekibine teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.