Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Devlet Hastanesi’nde koldan anjiyo da başladı

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut, Aksaray Devlet Hastanesinde koldan da anjiyo yapılmaya başlandığını açıkladı..

Aksaray Devlet Hastanesi’nde koldan anjiyo da başladı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Şubat 2016 13:21

18 Ocak tarihinde ilk kez kasıktan anjiyo yapılan Aksaray Devlet Hastanesinde, kısa sürede anjiyo yapılan hasta sayısının 50’ye ulaştığını açıkladı.

Aksaray Devlet Hastanesinde ilk koldan anjiyo, Muharrem Dinç isimli hastaya Kardiyoloji Uzmanlarından Dr. Sinan İnci ve Dr. Abdulkadir Bozkır tarafından başarıyla yapıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr.Sinan İnci, koldan anjiyoların, kasıktan yapılan anjiyo ile işlem ve teşhis yönünden hiçbir farkının bulunmadığını, koldan anjiyolarda hastanın hastanede kalma süresinin kısaldığını açıkladı.

Dr. İnci; “Aksaray Devlet Hastanesinde yapılan anjiyo sayısı 50’ye ulaştı. Şu ana kadar yaptığımız anjiyolarda herhangi bir komplikasyon yaşanmadı. Sistem gayet iyi işlemekte. Koldan anjiyo hastalar için büyük bir kolaylık. Hastanede kalma süreleri, kasıktan yapılan anjiyolara oranla çok kısa. Ancak, kol damarlarının çabuk büzüşmesi, ince olması nedeniyle her hastaya koldan anjiyo yapamıyoruz. Şu ana kadar 5 hastamıza koldan girerek anjiyo yaptık” dedi.

Anjiyo yapılan hasta Muharrem Dinç de, Saratı Kasabası Zafer Mahallesi muhtarı olduğunu ifade ederek, “Çok başarılı bir anjiyo geçirdim. Anjiyodan sonra hastanede hiç yatmadan kısa sürede taburcu oldum. Şu anda sağlık yönünden herhangi bir sıkıntım yok. Dr. Sinan İnci ve Dr. Abdulkadir Bozkır’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi..

anjiyo8

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.