Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray Eğitim Bir Sen il divan toplantısı yapıldı

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube başkanlığı il divan toplantısı yapıldı.

Aksaray Eğitim Bir Sen il divan toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Eylül 2017 12:14

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube başkanlığı il divan toplantısı yapıldı.

Aksaray Öğreten Evinde gerçekleştirilen il divan toplantısına Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat GÜNAYDIN, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Üniversite ve İlçe temsilcileri ile sendika üyeleri katıldılar.

İl divanında konuşan Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı ve aynı zamanda Memur-Sen İl Temsilcisi Murat GÜNAYDIN, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan’ı rahmetli ve minnetle andıklarını dile getirdi. Ayrıca teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın İlimizde görev yaptığını, Eğitim Bir Senin Aksaray’da kurucularından olduğunu ve birlerden binlere ulaşmamızda büyük gayreti olduğunu ifade etti.

Günaydın, “Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde başta kurucu genel başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere, sendikamızın genel başkanlarına, yöneticilerine, Aksaray Şubesinde görev almış başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Aksaray Eğitim Bir-Sen olarak 2982 üye sayısını geçmiş bulunuyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluk ve hassasiyetle o günden bugüne kadar birçok başarıya imza attık. .Aksaray’da Milli irade platformunun sözcülüğünü üstlenerek 15 Temmuz sürecinde, 17-25 Aralık sürecinde, Cumhurbaşkanlığı referandumu ve anaya referandumları sürecinde önemli işlere imza attık. Hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında sendika, sivil toplum kuruluşu olarak demokrasimize sahip çıktık” açıklamalarında bulundu. İl divan toplantısına katılanlarla tek tek tanışan ve toplantıya teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Öncelikle Aksaray ilinin kendinde ayrı bir yeri olduğunu, gelirken de görev yaptığı Yeşiltepe Lisesini ziyaret ettiğini ve Aksaray’ı hiç unutamayacağını ifade etti.

Ayrıca Eğitim-Bir-Sen Genel merkezi olarak müfredatın demokratikleştirilmesi için bir rapor hazırladıklarını ve bakanlığa sunduklarını belirtirken, “Yaklaşık 7-8 ay önce bu raporumuzu açıkladık ve kamuoyuna sunmuştuk. Milli eğitim bakanlığının bu konudaki adımlarını olumlu buluyoruz. Ama yetersiz olduğunu da düşünüyorum. Türkiye’de bir paradigma değişikliği oldu. Ancak eğitim alanında bir değişimin yaşanmadığını düşünüyorum. Eğitim felsefesine dönük olumlu bir değişim süreci yaşanıyor, sendika olarak bunu önemsiyoruz. Anadolu değerleriyle, milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir müfredata ihtiyaç var. Elbette bu değişiklikler değişen dünyadaki gelişmeleri göz ardı edemezsiniz. Atılan adımlar önemli. Hazırlanan kitaplarda bazı ciddi hataların olmasını kabul etmek mümkün değil. Özellikle 7. Sınıfların sosyal bilgiler kitaplarındaki hatalar kabul edilir gibi değil. Bunlardan ders alınmalı. Geçen dönemlerde de bu tür yanlışlar olmuştu. Umarım bu tür sıkıntıları yaşamamış oluruz” ifadelerinde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.