Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray EMITT Fuarı’nda tanıtılıyor

Aksaray EMITT Fuarı’nda tanıtılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
2 Şubat 2019 20:41

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 23. kez ziyaretçilere kapılarını açtı.

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’in ve Avrasya’nın en büyük fuarı olan 23. EMITT 2019 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 31 Ocak ile 03 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul-Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında ziyaretçilere açıldı.

Fuar açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı. 2018 yılında Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısında rekor kırıldığını aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Elde ettiğimiz turizm istatistikleri gösteriyor ki 46 milyon turist ve 29 milyon dolar gelir rakamlarına ulaştık. 2019 yılında erken rezervasyon verileri oldukça iyi görünüyor. 2023 için yeni hedefimiz artık 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir. Burada önemli olan 70 milyar dolarlık kısmı yakalamak. Konaklama günü ve harcaması yüksek nitelikli turiste odaklanmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili tanıtım ve reklam çalışmalarımızı yapmaya başladık” dedi.

Aksaray’ın Tarihi, Turistik ve Kültürel değerlerini en iyi şekilde tanıtmak için, Aksaray Valiliği Aksaray Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde fuar alanına Aksaray standı kuruldu.

EMITT Turizm Fuarında 11 bin yıllık geçmişe sahip olan Aksaray’ın öne çıkan kültür ve turizm değerleri tüm yönleri ile ziyaretçilere sunuldu. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel ve panoramik sunumların yanında, yöresel ürünleri sergilendi. Aksaray Belediyesi tarafından ziyaretçilere özel çok sayıda tanıtım amaçlı broşür ve ürün dağıtıldı.

Aksaray Belediyesi, Aksaray’ın tanıtım yüzü ve maskotu sevimli “Aslancan” da stantı ziyaret eden çocuklara çeşitli hediyelerle beraber tanıtıcı yayınlar dağıttı. Aksaray Belediyesi tarafından ziyaretçilere Aksaray tahinlisi dağıtılırken yöresel ürünler bölümünde Aksaray bulama helvası, meşhur tahinli pide, Aksaray sucuğu ile meşhur kaşar peynir ve yerli pişmaniye ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, EMITT Fuarı ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Biz göreve geldiğimizden beri EMITT gibi büyük fuarların tanıtıma önemli bir katkısı olduğunu biliyoruz. Bugün bunun için şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliğini anlatan bütün materyallerimizi fuara getirdik. Bugünden itibaren şehrimizi her yönüyle anlatıp tanıtacağız. Fuarın son gününe kadar stantlarımızda misafirlerimizi ağırlayacağız” dedi.

EMITT’te yer alan Aksaray standına ilk günden yüzlerce ziyaretçi akın etti..

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.