Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray esnafına zarar vermeyin!

Geçtiğimiz gün içerisinde ilimiz hükümet meydanına kurulan yöresel ürünler pazarında Aksaray’ın yöresel ürünlerinin yer almaması vatandaşlar ve esnaflar tarafından olumsuz bir şekilde karşılanırken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları bu eşitsizliğe sessiz kalmadı ve yazılı bir basın açıklaması yaptı..

Aksaray esnafına zarar vermeyin!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ekim 2016 23:19

Geçtiğimiz gün içerisinde ilimiz hükümet meydanına kurulan yöresel ürünler pazarında Aksaray’ın yöresel ürünlerinin yer almaması vatandaşlar ve esnaflar tarafından olumsuz bir şekilde karşılanırken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları bu eşitsizliğe sessiz kalmadı ve yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis  Başkanı Fatih Tekin ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ilimizin en işlek merkezi olan ve Aksaray’ın kalbi olarak nitelendirilen Hükümet Meydanına kurulan yöresel ürünler pazarını sert bir dille eleştirilirken Aksaray esnafının yanında durulması gerektiğinin altınıı çizdi.

MECLİS BAŞKANI FATİH TEKİN ” DERHAL KALDIRILMALI”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin açıklamasında;

“Bir şehrin kalbine yöresel ürünler pazarı diye tabir edilen bir organizasyon yapılıyor ama nedense bu organizasyonda bir tane Aksaray’ın ürünü ve esnafı yer almıyor. Böyle bir eşitsizlik olabilir mi?  Bizler başka illerde düzenlenen organizasyonlara katılıyoruz ve oralarda görüyoruz ki öncelik ev sahibi şehirlerin esnaflarına ve ürünlerine verilmiştir.  Aksaray’ın yöresel ürünlerini tanıtmak ve çaba harcamak isterken aynı zamanda ilimiz esnafının başarısı çin uğraşırken böyle bir organizasyon nasıl ve ne şekilde düzenleniyor da ilimizden bir tane esnafımız yer almıyor. Bu Organizasyonu düzenleyen kurumlarımız derhal bu organizasyonu kaldırmalıdır.

ATSO BAŞKANI  AHMET KOÇAŞ ” ESNAFIMIZIN YANINDA DURACAĞIZ “

Aksaray Esnafının her zaman yanında duracaklarını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu yazılı açıklama da;

“Aksaray’ın yöresel ürünlerini sergilemek için Antalya Expo’da düzenlenecek olan YÖREX fuarına gitmeye hazırlanırken ilimizde görmüş olduğumuz tablo bizleri son derece üzmüştür. Esnaflarımız ve üyelerimiz son iki günde yüzlerce şikayet göndermiştir. Gelen şikayetler üzerine İlimizin kalbinde düzenlenen Yöresel Ürünler Pazarına gittiğimizde şikayetlerin doğru olduğunu gördük ve bu açıklamayı yapmak durumunda kaldık.

Aksaray Hükümet Meydanında kurulan Yöresel ürünler pazarında bir tane bile Aksaray’ın esnafının yer almaması ve ürünlerinin sergilenmemesi bu şehre yapılan adeletsizliktir. Derhal bu adeletsizliğe son verilmeli organizizasyonu düzenleyen kurum tarafından iptali edilerek kaldırılması gerekmektedir. Esnafımızın ve Aksaray’ın her daim yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Yapılan bu hatanın bir an önce sonlandırılması için gerekli yerlerle diyaloğa geçeceğimizden vatandaşlarımızın ve üyelerimizin hiç bir şüphesi olmasın.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ve esnaflarımızın yanında yer alacağız .

Kamuoyuna saygıyla duyururuz..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.