Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray İHH’dan Şehit Polis adına su kuyusu

Aksaray İHH’dan Şehit Polis adına su kuyusu
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2019 01:12
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Aksaray şehidinin binlerce kilometre uzakta dua ve hayırla anılması niyetiyle Afrika’da bir su kuyusu açtırılacağı açıklandı. 
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan proje hakkında bilgi verdi.
İHH olarak Türkiye genelinde toplum yararına bir çok İnsani Yardım çalışması yürütüldüğünü ifade eden Özkan, ümmet coğrafyasında çok daha fazla mağduriyetin yaşandığı bölgelerde acil yardım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Afrika’da Su Kuyusu Açtırma ve Katarakt Ameliyatı Yaptırma Projelerinin çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Özkan, şimdiye kadar onlarca Su Kuyusu açtırdıklarını ve Katarakt ameliyatları yaptırdıklarını belirtti.
Aksaray İHH olarak Aksaray şehitleri için uzun zamandır vefa bilinciyle bir proje gerçekleştirmek niyetinde olduklarını ifade eden İHH Başkanı Özkan, İHH kalıcı eserler projeleri kapsamında Aksaray şehitlerimizden Şehit Polis Sinan Kunduracı adına Afrika’nın ÇAD ülkesinde bir su kuyusu açtırmaya karar verdiklerini söyledi.
Aksaray İHH Yönetim Kurulu üyelerinden Eyüp Dağdaş, Murat Keskin ve Mehmet Eser ile birlikte şehidin ailesine ziyaret gerçekleştirdiklerini ve baba Mehmet Kunduracı’dan bu konu ile ilgili izin istediklerini belirten Dernek Başkanı Özkan, ailenin teklife büyük bir mutlulukla olumlu yanıt verdiklerini söyledi. Özkan, Şehit anne ve babasının bir muvafakatname imzalayarak Aksaray İHH’ ya yetki verdiklerini sözlerine ekledi.
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN proje hakkında şunları söyledi:
“Öncelikle Allah rızası doğrultusunda, vatan uğruna canını feda eden tüm asker ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları her fırsatta rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk milleti olarak şehitlerimize büyük bir vefa borcumuz olduğunu ve bunu bir şekilde somut adımlarla gösterip, yüce bir makam olan şehitliğin önemini gençlere kavratmak amacıyla, isimlerini İHH Kalıcı Eserler Projelerinde de yaşatma kararı aldık. Hayırseverlerimizin su kuyusu açtırma şartıyla dernek hesabımıza gönderdikleri bağışların bir kuyu açtırma bedeli olan 3500 Avro’ya ulaşmasıyla başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Öncesinde usül gereği şehit kardeşimizin muhterem ebeveynlerinden muvafakatname alınmış olup, 6 ila 12 ay arasında kuyu faaliyete geçecektir. Kuyunun açılış merasiminin videosu ve çerçevelenmiş bir fotoğrafı proje yönetmeliği gereği ailemize teslim edilecektir. Temenni ederiz ki, ileriki zamanlarda hayırseverlerimizin katkılarıyla faaliyet gösterdiğimiz 140 ülkede şehitlerimiz adına sadak-i cariye hükmünde cami, yetimhane, okul, İslam Kültür Merkezi, vb. eserler inşa ettiririz. Aksaray, İHH İl teşkilatları arasında nüfusa oranla en fazla yardım sunan birinci il konumundadır. Bu vesileyle tüm hayırseverlere şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum. Hedefimiz tüm şehitlerimiz adına mazlum ve mağdur diyarlarda bir kalıcı eser yaptırmaktır. İyiliksever  Aksaray’lılar olarak bunu başaracağımıza inanıyor ve halkımızın projelerimize gereken önemi vermelerini bekliyoruz.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.