Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray İŞKUR milli seferberlik başlattı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 108 kişi İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında işbaşı yaptı.

Aksaray İŞKUR milli seferberlik başlattı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Şubat 2017 23:06

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 108 kişi İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında işbaşı yaptı.

ÇSGB’lığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat AYRIM konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın talimatlarıyla Tüm Türkiye’de başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programının önceliğinin istihdama katkı sunmak olduğunu belirtti. Eroğlu giyim ile İŞKUR arasındaki ilişkilere de değinerek bugün İŞKUR aracılığıyla 108 kişinin işe başlamasından dolayı memnuniyetini belirtti.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ ise Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı ile işverenlerimizin ve işçilerimizin istihdam alanlarındaki sorunları paylaşabilmek ve onları minimize edebilmek hem yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin motivasyonunu ve öz güvenini arttırabilmek sıkıntılara yerinde çözüm bulabilmek için bir aradayız Eroğlu firması İlimiz ve Ülkemiz açısından önemli potansiyele sahip istihdam üreten katma değer üreten köklü bir firmadır. Bugün Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 108 kişiyi İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe başlatılmıştır. Bu mutluluk bakanlık teşkilatımızın üst düzey yönetimi ile birlikte işveren ve işçilerimizle beraber paylaşıyoruz.

Programın ardından işçilerle bir süre sohbet eden Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat AYRIM her zaman işveren ve işçilerin yanında olduklarını belirtti program kapsamında OSB Müdürlüğünde ve SÜTAŞ Fabrikasında incelemelerde bulunuldu, Akşam ise İŞKUR İl Müdürlüğünün düzenlediği yemekte işçilerle bir araya gelinildi.

Programın ikinci gününde ise emekli, asgari ücretli, engelli, gazi, şehit yakını ve hasta ziyareti olmak üzere ev ziyaretleri düzenlendi.

ATSO’da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelindi. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, MÜSİAD, OSB Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları ile Girişimci İş Kadınları Derneği programa katıldı toplantıda CSGB mevzuatlarındaki güncel değişiklikler ile İş Sağlığı ve Güvenliği, İŞKUR ve SGK hizmetleri ve faaliyetleri TYP (Toplum Yararına Program), İEP (İşbaşı Eğitim Programı), İşsizlik Ödeneği Sigorta Primleri olmak üzere güncel düzenlemeler konuşulduğu toplantı da ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat AYRIM İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nejat GÜNERİ, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Sultan Selim EKER, SGK Genel Müdür Yrd. Özge SONGÜL, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İç Denetçi Erdal DEMİR ile Aksaray SGK İl Müdürü Bilal AKGÜN bulunmuşlardı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.