Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Kadın Platformu güçlü bir kadın sesi olmak istiyor

Adile Ataklı:”Aksaray Kadın Platformu sorunlara hep beraber çözüm arama amacında çalışmalarını sürdürüyor”

Aksaray Kadın Platformu güçlü bir kadın sesi olmak istiyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2016 13:26

Valimiz Sayın Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi himayesinde kurulan kadınlar, çocuklar ve ailelerin sorun ve ihtiyaçlarının çözümü için çalışmalar yapan Aksaray Kadın Platformu ‘Değerler Eğitimi’ panel programlarına devam ediyor.

Sosyal Bilimler Lisesinde öğrenci velilerinin katıldığı programda ‘Sevgi ve Hoşgörü’ üzerine konuşmalar yapılarak paylaşımlarda bulunuldu.

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi panel öncesinde yaptığı konuşmasında; Aksaray Kadın Platformu olarak her şeyden önce bir anne ve kadın olan bayanlarla tanışmak, oluşturulacak gönül bağı ile sorunlara hep beraber çözüm arama amacında olduklarını söyledi.

Aksaray Kadın Platformunun kadın derneklerinin yanı sıra üniversite, belediye ve valiliğin desteğini yanına alarak Aksaray’da güçlü bir kadın sesi olmaya çalıştığını vurgulayan Ataklı; “Bizler kadınların dertleri ile dertleşen, kadınların sorunlarına eğilerek bu sorunlara kadın eli ile değinelim istedik. Hepimiz kadının ve anneyiz çocuklarımızın yetiştirirken acaba doğrumu yapıyorum eksik mi yapıyorum dediğimiz konular oluyor. Bu konuda sizlerle yüz yüze görüşelim, konuşalım sizlerden gelecek öneriler olacaktır onları dikkate alalım. Amacımız kadınlarımıza annelerimize velilerimizle bir araya gelip sorunlarımızı konuşalım ve çözüm için yollar arayalım.” dedi.

-Sorunlara çözüm üretmek istiyoruz

Aksaray Kadın Platformunun öğrenci velileri ile bu tür eğitim ve değerlendirme noktasında çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Ataklı; ‘Biz velilerimizle tanışmak, görüşerek gönül bağı oluşturmak istiyoruz. Biz bir araya gelmek ve sorunlara çözüm üretmek istiyoruz’ dedi.

-Sevgi ve hoşgörü

Kadın Platformu üyelerinden Ayşe Atar’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Cemile Yılmaz tarafından ‘Sevgi ve Hoşgörü’ konulu konuşma ve sunum yapıldı.

Yılmaz konuşmasında; hızlı ve baş döndürücü şekilde değişim içinde olan değerler ve bunlarla baş etmek zorunda kalan olan değer karmaşası yaşayan çocuklar için değer aktarımı çok daha önemli hale gelmiştir.’ dedi.

Ortak değerler oluşturmayan bir toplum bütünleşmek değil tersine toplumsal çözülme yaşaması kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Yılmaz; “Çocuklarımızın zihinlerini bilgi ile doldurarak öğretim yaparken gönüllerini de sevgi ile donatım onların ahlaklı birer fert olarak yetişmeleri için okullarımızda değerler eğitimi çalışması yapılması gerekmektedir. Milli Eğitim bakanlığı bu doğrultuda değerler eğitimi yönergesini hazırlamıştır. Öncelikli amaç olarak öğrencilerin milli ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını benimsemelerini geliştirmelerini ve bu değerlere saygı duymalarını sağlamak olmuştur.’ dedi.

Aksaray Kadın Platformu üyeleri ve velilerin görüş ve paylaşımları ile süren programda sevgi, karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile her sorunun üstesinden gelinebileceği ifade edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.