Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Malaklısı’nın katillerine sadece 2 bin lira para cezası!

Adana’da, “Aksaray Malaklısı” cinsi köpeği öldürdüğü iddia edilen 2 kişiye ikişer bin lira para cezası verilirken, hayvan sahibi cezanın az olduğunu savundu..

Aksaray Malaklısı’nın katillerine sadece 2 bin lira para cezası!
Aksaray Anadolu AŞ
8 Kasım 2016 11:30

Adana’nın Çukurova ilçesi Küçükçınar köyünde yaşayan Hacı Öz, yaklaşık 5,5 yıl önce yöreye özgü “Aksaray malaklısı” cinsi bir köpek alarak köyüne getirdi.

Öz’ün severek büyüttüğü köpek, 13 Şubat’ta demirle dövülerek öldürüldü. Araştırma sonucunda köpeği, Suriye uyruklu tarım işçileri Emin El S. (25) ve ağabeyi Nuh El S’nin (30) öldürdüğü ileri sürüldü.

Köpeğin sahibinin suç duyurusunda bulunması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet savcısı yaptığı soruşturma sonunda, zanlılar hakkında “haksız yere sahipli hayvana zarar verme” suçundan dava açtı.

Adana 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz yargılanan Emin El S, ifadesinde köpeği öldürmediklerini savundu. Sanık, “Olay günü köpek bizim bulunduğumuz yere geldi. Bizim de köpeğimiz vardı. İki köpek kavga etti. Diğer köpek yaralanıp gitti.” ifadelerini kullandı.

Nuh El S. ise uzakta oldukları için köpekleri ayıramadıkları ve hayvana zarar vermediklerini iddia etti.

Köpeğinin öldürüldüğünü öne süren Öz ise sanıklardan şikayetçi oldu. Köpeğini vurarak öldürdüklerini ileri süren Öz, “Halbuki kendileri köpeğimin kavgada öldüğünü söylüyorlar. Benim köpeğimi onlar öldürdü. Nasıl öldürüldüğünü görmedim. Kendi köpeklerinde hiç iz ve emare yoktur. Köpeklerin kavga ettiği iddiası yalandır. Zararımın karşılanmasını istiyorum.” diye konuştu.

Mahkeme, “mala zarar verme” suçunu işledikleri gerekçesiyle sanıklara yüzer gün adli para cezası verdi.
Daha sonra bu ceza günlüğü 20 liradan ikişer bin lira para cezasına çevrildi.

On taksitle ödenmesi kararlaştırılan cezanın ödenmemesi halinde kişilerin tutuklanacakları belirtildi.

“Gözümde çocuklarım kadar değerliydi”

Ölen hayvanın sahibi Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğini öldürdükleri iddia edilen sanıklara verilen cezanın çok az olduğunu savundu.

Köpeğini çok sevdiği ve onun sayesinde hayvancılığa başladığını anlatan Öz, şunları kaydetti:

“Köpek benim gözümde çocuklarım kadar değerliydi. Köpeğimi çocuklarımla beraber, onların rızkında ayırdıklarımla büyüttüm. İki kişi tarafından demirle dövülerek feci şekilde öldürüldü. Çok üzüldüm. Bunu hazmedemedim, öldürenler hakkında şikayetçi oldum. Bir hayvanın sonunun böyle olmasına katlanamıyorum. O yüzden karara tepkiliyim. Cezayı az buluyorum. O zaman herkes eline sopa alsın, köpek öldürsün sonra bedelini ödeyip elini kolunu sallayarak gezsin. Bu bir cinayettir. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Tekrar dava açılsın. Hayvanları herkes sevsin. Bir köpek deyip geçmemek lazım.”

Hayvanseverlerin sesini duyup kendisine destek vermelerini isteyen Öz, “Bir hayvanı öldürmenin cezası bu kadar az olmamalı. Ceza caydırıcı olsa böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Araçların arkasında köpekleri sürükleyenlere daha fazla ceza veriliyor ama sahipli bir köpeğin öldürülmesi bu kadar ucuz olmamalı. Tüylerim ürperiyor.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.