Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray Mercedes’in Ar-Ge merkezi oluyor

Türkiye’ye bugüne kadar 1 milyar euroluk yatırım yapan Mercedes-Benz, Aksaray tesisini Ar-Ge üssü olarak seçti. Türk mühendisler tüm dünyada üretilecek Mercedes kamyonları test edip onay verecek..

Aksaray Mercedes’in Ar-Ge merkezi oluyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Aralık 2016 17:36

Türkiye’ye bugüne kadar 1 milyar euroluk yatırım yapan Mercedes-Benz, Aksaray tesisini Ar-Ge üssü olarak seçti. Türk mühendisler tüm dünyada üretilecek Mercedes kamyonları test edip onay verecek.

Önümüzdeki yıl Türkiye’de 50’nci yılını kutlayacak olan ve bugüne kadar 1 milyar euro yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, faaliyetlerini büyütme kararı aldı. En son Şubat’ta Aksaray kamyon fabrikasının kapasitesini 113 milyon euro yatırımla ikiye katlayacağını duyuran şirket, bu kez Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, İstanbul’dan sonra ikinci Ar-Ge merkezini Aksaray’da kuracaklarının müjdesini verdi.

15 Temmuz etkilemedi

Bu yatırım kararının Mercedes-Benz’in Türkiye’ye güveninin bir göstergesi olduğunu söyleyen Sülün, “2017’nin bahar aylarında Ar-Ge merkezinin temelini atacağız. Yatırım kararını 19 Temmuz’da aldık. Tabii önceden tartışılmış bir karardı. Ancak 15 Temmuz’dan sonra biz bu yatırım kararımızdan vazgeçmedik. Zor dönemden geçiyoruz. Ama biz tam gaz, hatta biraz daha gazlayarak yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Aksaray’daki Ar-Ge üssünün global olarak bütün Mercedes-Benz dünyasına hizmet vereceğini söyleyen Süer Sülün, burada kamyonlarının testinin yapılacağını kaydetti. Sülün, araç üretip satmanın yanı sıra mühendislik de ihraç ettiklerini ekledi.

Kamyonda büyük atak

Aksaray Kamyon Fabrikası’na yapılacak yeni yatırımla ihracatın artacağını ifade eden Süer Sülün, hedeflerini şöyle aktardı: “Kamyon üretimimiz yüzde 90-95 iç pazara yönelikti. Bu yıl 5 bin adede ulaşacağız. Kamyon ihracatımız üretimimizin yüzde 40’ı civarında. 2018’den sonra bu payı yüzde 50’ye çıkarmayı planlıyoruz, yani üretimimizin yüzde 50’si iç pazar, yüzde 50’si ihracat olacak. Bu da sadece kamyon segmentinde ihracatımıza yaklaşık 1 milyar euro bir ilave gelecek demek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.