Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray OSB Meslek Lisesi’ne kavuşuyor

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsasının girişimleriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) tarafından Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

Aksaray OSB Meslek Lisesi’ne kavuşuyor
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ekim 2015 17:21

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşecek olan temel atma töreni ile birlikte Aksaray’da yaşanmakta olan kalifiye eleman sıkıntısının önüne geçecek.

Aksaray tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan OSB Meslek Lisesinin temel atma töreni öncesi basın açıklaması yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamızın iş birliği ile ilimize kazandırmış olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma törenini inşallah Pazar günü gerçekleştireceğiz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden yetkili isimler önceki gün ilimize gelerek son hazırlıkları yerinde incelediler. Aksaray tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan OSB Meslek Lisesinin önemini ilerleyen yıllarda net bir şekilde göreceğiz. Sanayileşme yolunda büyük adımlar atan ilimiz son dönemlerdeki başarısıyla ülke genelinde yatırımcıların dikkatini çekmiştir. Her geçen gün artan yatırım taleplerinin ilimizde kalifiyeli eleman sıkıntısı yaşatacak olması bir gerçekti. Meslek Lisesi Projesini hazırlamadan öncesinde bu sıkıntıları gördük ve Borsa Başkanımızla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kapısını çaldık. Bu proje ciddi anlamda rakamlar içerdiğinden dolayı kolay bir şekilde gerçekleşmeyeceği ortada iken durumu TOBB Başkanımıza ayrıntılı bir şekilde ilettik. Bu zamana kadar eğitim ve öğretime olan sevdası ile bu tür projeleri destekleyen TOBB Başkanımız projenin onaylanması için çalışmalara başlayacakları ve Aksaray’a Meslek Lisesi yapacaklarının sözünü verdi. Bugün verilen sözler tutuluyor ve Aksaray Organize Sanayi Bölgemizde Meslek Lisesine kavuşuyor. Emeği geçen herkese ATSO Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyor, Meslek Lisemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” Dedi..

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.