Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Özel İdare karla mücadele ekipleri hazır

Aksaray İl Özel İdaresi köylerin kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için geniş kapsamlı önlemler aldı.

Aksaray Özel İdare karla mücadele ekipleri hazır
Aksaray Anadolu AŞ
2 Aralık 2016 23:08

Aksaray İl Özel İdaresi köylerin kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için geniş kapsamlı önlemler aldı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sonrası Aksaray İl Özel İdare ekipleri teyakkuza geçti.

Aksaray il Özel İdaresi, kış aylarında köy yollar ve karayolları için hizmet vermek için yaptığı çalışmalarını tamamladı. Olası fırtına ve yolda kalmalara karşın İlçelerde ve merkezde greyder, kepçe, kar açıcı araçlar hazır şekilde bekletiliyor.

Aksaray İl Özel İdaresi 177 köy için tüm araç ve personelleriyle “Karla Mücadele Ekibi” oluşturuldu. İl Özel İdaresi ekipleri 24 Saat esasına göre hizmet verecek. Hiçbir köyde hasta, yaşlı mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak, başta sağlık olmak üzere tüm hizmetlerden yararlanabilecek.

Aksaray İl Özel İdaresinin “Karla Mücadele Ekibi”nde 21 araç ve 49 personel bulunuyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelere hemen müdahale edilecek ve vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri sağlanacak. İl Özel İdaresinin 21 araçla hizmet vereceği ‘’Karla Mücadele Ekibi’’nde 8 greyder, 1 ekskavatör, 1 dozer, 4 binek aracı, 4 kar bıçaklı Kamyon 1 vinç ve 2 Kepçe aracı yer alıyor.

Kurum yetkilileri İl genelinde şuan itibari ile her hangi bir sıkıntı olmadığını ve yüksek kesimlerde kar kalınlığının 10 santimetre civarında olduğu bildirilerek, Köy Yollarının açık tutmak için ekiplerin hazır oldukları belirtildi.

Karla mücadele mastır planı çerçevesinde birinci dereceli köy yolları dışına çıkılmayarak öncelik hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına verileceği bildirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.