Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
BİST 8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray POMEM’de mezuniyet töreni

Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden (POMEM) mezun olan 761 polis adayı için tören düzenlendi..

Aksaray POMEM’de mezuniyet töreni
Aksaray Anadolu AŞ
20 Mart 2017 16:30

Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden (POMEM) mezun olan 761 polis adayı için tören düzenlendi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, POMEM spor salonundaki törende, polislik uygulamalarındaki 14 konuda aldıkları eğitim sonunda başarılı olan öğrencileri tebrik etti.

Aksaray Valisi Pekmez: – “Görevinizi hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygılı bir şekilde yerine getirmeniz, şerefli mesleğiniz ve yüce Türk milletine olan saygı ve vefanın en temel göstergesi olacaktır”

Polis eğitim merkezinin tüm eğitim kadrosu ile idari personeline teşekkür eden Pekmez, mezun olan polis adaylarına seslendiği konuşmasında şunları kaydetti: “Buradan mezun olarak, odak noktasında en şerefli varlık olan insanın yer aldığı kutsal bir mesleği icra edeceksiniz. Toplumun huzuru, güvenliği ve asayişini sağlayacaksınız. İnanıyorum ki, aldığınız eğitim ile görevinizi layıkıyla yaparken, adalet ve eşitlik her daim kılavuzunuz olacak. Görevinizi hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygılı bir şekilde yerine getirmeniz, şerefli mesleğiniz ve yüce Türk milletine olan saygı ve vefanın en temel göstergesi olacaktır. Diğer taraftan millet ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne, üniter yapısına yönelen hainlerle mücadelede de azim ve kararlılığınız hiç azalmadan ön saflarda olacağınıza inancım tamdır. Alnınız ve yolunuz her daim açık, geleceğiniz aydınlık olsun.”

Aksaray POMEM Müdürü Niyazi Turgay ise müdürlüğün bugün 293’ü bayan toplam 761 öğrenciyi mezun edeceğini belirtti. Bugüne kadar 8 bin 638 öğrenci mezun eden eğitim kurumu olarak hizmet vermeyi sürdürdüklerini ifade eden Turgay, amaçlarının ülkeye ve milli, manevi değerlerine bağlı, zihni hür, alnı açık, başı dik polisler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından dönem birincisi Özge Kayaş, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Daha sonra dereceye giren ilk 20 öğrenciye başarı belgesi, plaket ve hediye verildi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıyıldız, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay protokol üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.