Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray, Sarıkamış Şehitlerini andı

Aksaray’da Sarıkamış Harekâtında şehit düşen Mehmetçikleri anma yürüyüşü düzenlendi..

Aksaray, Sarıkamış Şehitlerini andı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2016 12:03

Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş Kent Meydanından başlayarak Aksaray Şehitliğine kadar sürdü.

Kent Meydanında başlayan yürüyüş öncesinde konuşan Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ, Türk tarihinin ihtişamlı zaferler karşısında yaşadığı ıstıraplarının da olduğunu Sarıkamış’ında böyle bu ıstıraplardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Sarıkamış’ta her şeyin donduğunu ifade eden Dağ, “-40 derecede yazlık kıyafetle, ayağındaki çarıkla, aç ve susuz donarak can veren Mehmetçik, ay yıldızlı bayrak inmesin diye, Ezanı Muhammediye susmasın, Rusların zulmü bitsin, Müslüman dinini yaşasın diye şehadet şerbetini içti. Sarıkamış’ta her şey dondu ancak donmayan tek şey Türk’ün şerefiydi ’dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan kamu kurumları idarecileri gaziler, şehit yakınları ve öğrencilerden oluşan kalabalık gurup yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3 km devam eden yürüyüş Aksaray Şehitliğinde sona erdi.

Burada okunan Kuran-ı Kerim ve şehitler için yapılan duanın ardından yürüyüş sona erdi. Aksaray Valisi Şeref Ataklı burada yaptığı konuşmasında; ‘Bu vatan için şehit olmuş, Allah yolunda şehit olmuş bütün insanlarımız rahmetle yad ediyoruz.”dedi.

Bizler bu vatanda huzur içinde yaşıyorsak şehitlerin fedakârlıkları sayesinde buradayız, varız yaşamaya devam ediyoruz. ‘ diyen Vali Ataklı: “Bizler onların bize emanet ettiği bu vatanı korumak, ileriye doğru daha iyi şartlarda bırakmak üzere görevimizi yapmak durumundayız. Geçmişimize sahip çıkıp geleceğimizi inşa etmek durumundayız. Allah bütün şehitlerimize, vatan için mücadele verenlere rahmet etsin.”dedi.

Aksaray Çevre Koruma Derneği izcileri Aksaray şehitliğinde şehitlerin isimlerinin yazılı taşları temizleyerek dua etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.