Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Turizm Fuarı’nda tanıtılıyor

11 Bin Yıllık Medeniyet Şehri Aksaray, tarihi ve kültürel dokusunu, 20. EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtıyor..

Aksaray Turizm Fuarı’nda tanıtılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ocak 2016 17:03

Kazı alanları, doğal, tarihi ve kültürel eserleri ile Kapadokya Bölgesinde önemli bir turizm merkezi olan Aksaray, dünya’nın en büyük 5. turizm fuarı olan EMITT’de kendisini anlatabilmenin fırsatını aralıyor.

Aksaray Valiliği koordinasyonunda Aksaray Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ahiler Kalkınma Ajansı, Güzelyurt ve Gülağaç Kaymakamlık ve Belediyeleri ile turizm sektöründe bulunan işletmelerin temsilcilerinden oluşan ekip, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezinde ilimizin tanıtımı faaliyetlerinde bulunacak.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, ilimizin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtarak her alanda olduğu gibi kültür ve turizm alanında da Aksaray’ın potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini belirtti.

Doğan, Aksaray’ın vilayet olduktan sonra hızla geliştiğini, bu sebeple turizm ve tanıtım konusunda etkili çalışmalara ihtiyacın olduğunu vurguladı. Fuar, festival, panel, sempozyum, sportif organizasyonlar, tanıtım günleri, dizi ve reklam filmleri, tanıtıcı yayınlarla Aksaray’ın tanıtımının güçlü bir şekilde yapılması yönünde önemli adımların atıldığını, bu çalışmaların ileriye dönük olumlu sonuçlarının olacağını ifade eden Doğan, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan EMITT’in bu çerçevede güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

Doğan, EMITT fuarına çok iyi hazırlandıklarını, Aksaray’da turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, seyahat acentaları, oteller, Aksaray’ın tanıtımına katkı sağlayacak mamulleri üreten sanayi kuruluşları, odalar, sivil toplum örgütleri, turizm bölgelerindeki kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket ederek güzel bir Aksaray standı oluşturduklarını belirtti.

Doğan stant’da tanıtıcı yayınlar, geleneksel el sanatı ve yöresel ürünler ile otel ve işletmelerimize ait tanıtıcı ve görsel materyaller ve Anadolu Aslanı Aksaray Malaklısının sergileneceğini belirtti. Doğan ayrıca Aksaray standında İlimizin Manevi Mihmandarı Somuncu Baba Hazretlerinin hayatını anlatan ve 1 Nisan 2016’da vizyona girecek olan “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” sinema filminin de tanıtımının yapılacağını belirterek fuar alanında yer alacak temsili Somuncu Baba ve Yunus Emre ile de şehrimizin manevi yönüne dikkat çekileceğini ifade etti.

Doğan, Türkiye’de turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm kesimler ile dünya’nın dört bir tarafından gelen turizmcilerin buluştuğu fuarın, ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağı ümidinde olduklarını sözlerine ekledi. Ihlara Vadisi, Narlıgöl, Hasandağı gibi muhteşem doğal güzellikleri, kervansarayları, camii, medrese vb. yeraltı şehirleriyle zengin tarih ve kültür mirasına sahip olan Aksaray, son yıllarda hızla gelişen termal turizm ve inanç turizmi olanaklarıyla da Türkiye’de önemli bir kültür ve turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Muhteşem güzellikleriyle her yıl yaklaşık 1 milyon turist tarafından ziyaret edilen Aksaray, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi 12. Salon da ziyaretçilerini bekliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.