Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray Üniversitesi 10 yaşında

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) 10’uncu Kuruluş Yıldönümü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı..

Aksaray Üniversitesi 10 yaşında
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mart 2016 20:45

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 yıllık süre içerisinde üniversitenin gelişimine katkı sunan herkese teşekkür etti ve etkinliği bu manada bir “Vefa” etkinliği olarak kurguladıklarını söyledi. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

– 10 Yıllık Sürede Pek Çok Büyüğümüz Elimizden Tuttu –

Türkiye’nin son derece hassas bir süreçten geçtiğini ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere meydana gelen çeşitli terör eylemlerinin yürekleri incittiğini kaydeden Şahin, “Terörle mücadele sürecinde şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Allah, terörle mücadele sürecinde hem güvenlik kuvvetlerimize, hem de devlet büyüklerimize kolaylık versin” dedi. Aksaray’ın, kültürel etkinlik bakımından oldukça canlı bir şehir olduğundan söz eden ancak, dışarıdan bakanların bazen şehrin küçüklüğüne aldandığını söyleyen ASÜ Rektörü, “Bu program, üniversitemizin tanıtıldığı veya detaylı şekilde anlatıldığı bir program olmaktan ziyade, vefa borcumuzu ödemek üzere kurgulandı. Nasıl ki; bir çocuk doğduğunda annesinin, babasının ve çevresinin yanında olmadan ayakta duramıyorsa, üniversitelerin de bugünlere gelmesinin bir kişinin veya birkaç kişinin katkısıyla mümkün olamayacağının farkındayız. Bu 10 yıllık süre içerisinde elimizden pek çok büyüğümüz tuttu” dedi.

– Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a Teşekkür Ederiz –

Üniversitelerin şehirlere önemli katkılar sağladığını ve bunun tecrübe edilerek görüldüğünü dile getiren Şahin, “2002-2007 arasındaki dönemde görevde bulunan AK Parti Hükümetinin bütün illere birer üniversite hediye ederek, o illerin canlanmasına önemli bir katkı sağladığının farkındayız. Üniversitelerin kurulmasında, yatırım almasında ve güzelleşmesinde çok önemli katkıları olan o dönemin Başbakanı ve şu anki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. İşlerimizi kolaylaştıran ve bizlere yol gösteren başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu olmak üzere, geçmişte görev yapan tüm Bakanlarımıza ve büyüklerimize teşekkür ediyorum. 2006 yılında üniversitemizin kurulmasına dair kanun teklifi veren milletvekillerimiz Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar’a teşekkür ediyorum. Göreve geldikten sonra, özellikle şehir için büyük önem arz eden ve şehrin çok önemsediği Tıp Fakültesi’nin kurulması sürecinde bizlere destek olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili Sayın İlknur İnceöz’e, AK Parti İl Başkanı Sayın Abdülkadir Karatay’a ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Himmet Durgut’a teşekkür ediyorum. Tıp Fakültesi hususunda son noktayı koymamızda emekleri olan Sayın Ünal Eryılmaz’a da teşekkür ediyorum. Daha yeni seçilmiş olan Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti’ye de çok teşekkür ediyor ve bundan sonraki süreçte kendilerinin yardımlarının yanımızda olacağına inanıyoruz” dedi.

– Valiler, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İşadamları… –

Rektör Şahin, teşekkürlerine şu şekilde devam etti: “Sayın Valimiz Şeref Ataklı başta olmak üzere geçmiş dönem Valilerimize, Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı başta olmak üzere geçmiş dönem Belediye Başkanlarımıza, farklı siyasi partilerden seçilip Milletvekilliği yapan büyüklerimize, Aksaraylı işadamlarımıza, Aksaray Üniversitesi Yükseköğretim Vakfı Yöneticilerine, üniversitemize maddi katkı sağlayan esnaflarımıza, sivil toplum kuruluşu,

vakıf ve dernek yöneticilerine, Rektörlerimize, Üniversite Cami Yaptırma Derneği Yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca akademik ve idari personelimize de özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. ASÜ, binin üzerinde çalışanı ve 21 bin öğrencisiyle büyük bir aile. Bu ailenin her bir bireyine sonsuz teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmanın ardından üniversitenin 10 yıllık sürecinin anlatıldığı bir film izlendi, hemen ardından da şehirde görev yapan mevcut ve geçmiş dönem Valilere, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, Rektörlere, işadamlarına, sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıf yöneticileri ile ASÜ’de 25’inci çalışma yılını dolduran akademik ve idari personele plaketleri verildi. Bugün hayatta olmayanların ve törene katılamayanların plaketleri ise temsilcilerine takdim edildi. Etkinlik öğle yemeği ve tiyatro gösterisiyle birlikte sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.