Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Aksaray Üniversitesi’nin 2018 Ajandası

Aksaray Üniversitesi’nin 2018 Ajandası
Aksaray Anadolu AŞ
28 Aralık 2018 22:11

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, heyecanı yitirmeden, içinde yaşadıkları şehre âşık biçimde ve “Aynı gemideyiz” ruhu içerisinde çalıştıkları 2018 yılını geride bıraktıklarını, 2019’un çok daha iyi olması adına gayret göstereceklerini söyledi.

Rektör Şahin, yazılı bir basın açıklamasıyla yeni yılı kutladı ve 2018’in kısa bir değerlendirmesini yaptı. ASÜ’nün, 2018’i verimli şekilde tamamladığını, pek çok açıdan önemli işlerin gerçekleştirildiğini kaydeden Şahin, “Akademik başarılar, fiziki gelişimler, tamamlanan yatırımlar, ileriye dönük projeler, şehirle bütünleşme, kültür-sanat etkinlikleri, işbirlikleri… Bunlar ve daha pek çok alanda yapılan çalışmalar bir yandan Üniversitemizi geliştiriyor, diğer yandan da içinde bulunduğumuz şehrimize ve milletimize önemli katkılar sunuyor. Biz, şehrimize ve işimize âşık şekilde çalışıyoruz. Amacımız, ülkemiz için değer üretmek, öğrencilerimizi en donanımlı şekilde yetiştirerek Türkiye’nin yükselişine katkı sağlamak, şehrin -ilgi alanımıza giren- her meselesine el atmak, milli ve dini hassasiyeti yüksek bireyler yetiştirerek geleceğin bugünden daha iyi olmasına gayret etmektir. Bu bilinçle çalıştığımız 2018 yılını geride bırakıyoruz. 2019’da da yine milletimizin ve ülkemizin menfaatine, el birliği içinde çalışacağız ve üreteceğiz. Başarı bir ekip işidir. Çalışmalarımıza katkı sunan herkese çok teşekkür ediyor, 2019’un sağlık, başarı ve huzur getirmesini diliyoruz” dedi.

– 2018 Ajandası –

*ASÜ, doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere burs verme hakkı kazanan 70 üniversite arasına girdi.

*Rektör Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dair uyum yasalarını çalışan beş komisyondan birisi olan “Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu”nda görevlendirildi.

*Acil Toprak Aranıyor Kampanyası, şehirdeki kurum ve kuruluşlara anlatıldı, yeşil bir kampüs için toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirildi. Toplam 300 kamyon toprak bağışı yapılması sağlandı.

*Bölge Üniversiteleri ile Tıp başta olmak üzere, çeşitli alanlarda işbirliği içinde çalışmalar üretmek adına protokoller imzalandı.

*Türkiye’de, üniversiteler arasında en büyük olma özelliği taşıyan 500 metre uzunluğunda ve çeşitli eğimlere sahip bisiklet sahası (velodrom) açıldı.

*Kore, Kıbrıs, Terör ve 15 Temmuz Darbe Girişimi süreçlerini yaşayan 11 Gazinin hayat hikâyesinin anlatıldığı “Aksaray’ın Gazileri” isimli belgesel çalışmasının galası, geniş bir katılımcı eşliğinde gerçekleştirildi.

*Tıp Fakültesi’nde şehirde ilk kez mide küçültme olarak da bilinen tüp mide ve diyabet/şeker ameliyatları gerçekleştirildi.

*Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin son sınıfı okulda değil, doğrudan sanayi kuruluşlarında çalışarak tamamlamasını içeren “Ortak Eğitim Programı” faaliyete geçti, pek çok firmayla anlaşmalar imzalandı.

*Rektör Şahin’e mektupla ulaşan ve gözlemler yapabilmek adına bir mesai gününü Şahin’le birlikte geçirmek istediğini belirten Ortaokul öğrencisi Elyesa Mevlüt Çınar, bu hayalini gerçeğe dönüştürdü.

*Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle 10 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Kurumlar arası imzalanan protokol gereği, 3 yıllık süre içinde 90 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak.

*ASÜ mezunu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası finalini kazanarak, sekizinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

*ASÜ ve Muhafazakâr Düşünce Dergisi işbirliği ile “Uluslararası Din Sosyolojisi Sempozyumu” düzenlendi. 35 oturumdan oluşan sempozyum üç gün sürdü.

*Engelsiz erişim konusunda yapılan düzenlemelerin ardından YÖK, ASÜ’ye “Turuncu Bayrak” ödülü verdi.

*Müzik Bölümü Korosu, “3. Uluslararası Pamukkale Üniversitesi Korolar Festivali” kapsamında başarı ödülüne layık görüldü.

*Uluslararası indeksli dergilerde yayımlanan makale sayısı, son üç yılda yüzde 55 oranında arttı.

*ASÜ ile şehirde faaliyet gösteren bazı oda, dernek ve mesleki birliklerden oluşan yedi kurum arasında “Lisansüstü Eğitim Programı İşbirliği Protokolü” imzalandı.

*ASÜ ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi yetkilileri, Embriyo Transfer Merkezinin Aksaray’da kurulmasına yönelik protokol imzaladı.

*Anaokulu ve çocuk kütüphanesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’nden uzman bir heyet kampüs alanında incelemeler yaptı.

*ASÜ, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardı Belgesine sahip dokuz devlet üniversitesinden birisi oldu.

*ASÜ, AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’na sunulan Erasmus+ Yükseköğretim Programı-(KA107) Ortak Ülkelerle Hareketlilik projelerinden destek almaya hak kazanan 45 üniversite arasına girdi.

*65 bin basılı, milyonlarca da elektronik kaynağa erişim imkânının olduğu yeni kütüphane binası hizmete girdi.

*URAP Araştırma Laboratuvarı sonuçlarına göre ASÜ, 2006 yılında kurulan ve Tıp Fakültesi Aktif Olmayan Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında ikinci basamakta yer aldı.

*Aksaray Sempozyumunun üçüncüsü düzenlendi ve üç yılda sunulan bildiri sayısı 272’ye yükseldi.

*ASÜ, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”nde başarılı bulundu. Spor ve Sağlık alanında ihtisaslaşacak üniversite olarak seçildi.

*Yenikent Kasabası’nda bir çiftlikte düzenlenen törenle, şehirde ilk kez embriyo transferi gerçekleştirildi.

*Hayvan Hastanesi Fizibilite Projesi, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.