Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray Üniversitesi’nin atıf sayısı yüzde 10 arttı

Aksaray Üniversitesi’nin atıf sayısı yüzde 10 arttı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Şubat 2019 12:16

URAP (University Ranking by Academic Performance), Webometrics, Nature İndex, SCIMAGO gibi, üniversitelerin akademik performanslarının somut göstergeleri olan platformlarda, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) başarı grafiği giderek yükseliyor.

Dünya çapında 24 binden fazla yükseköğretim kurumunun web paylaşımlarını inceleyerek bir sıralama ortaya koyan ve dünyanın en kapsamlı sıralama sistemlerinden biri olan Webometrics, 2019 Ocak sonuçlarını yayınladı. ASÜ, dünya çapında 2 bin 784, ülke çapında ise 70’inci sırada yer aldı. ASÜ’nün, açıklanan bu sonuçlara göre kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında ilk üçte olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Ayrıca Webometrics, yine aynı dönem için, Google Akademik veri tabanı kullanarak, akademik çalışmaların kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan biri olan üniversitelerin atıf sayıları da değerlendirdi. Üniversitemizin atıf sayısı 2018 Temmuz ayına göre yüzde 10 daha artarak 11 bin 93’e ulaştı” dedi.

Rektör Şahin, akademik alanda elde edilen bu başarının akademisyenlerin üstün gayretiyle elde edildiğini vurgulayarak, “Çalışmalara katkı sunan tüm hocalarımıza teşekküre diyoruz” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.