Dolar 32,5124
Euro 34,5835
Altın 2.494,35
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Aksaray ve Mersin Üniversiteleri analizleri birlikte yapacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Mersin Üniversitesi arasında “Analiz Hizmeti İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokol gereği, her iki üniversite, bilimsel ve teknolojik analizler konusunda birlikte hizmet üretecek..

Aksaray ve Mersin Üniversiteleri analizleri birlikte yapacak
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mart 2016 01:10

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve ekibi, protokol töreni için Aksaray’a geldi.

Konuklarını makamında ağırlayan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çok sayıda cihaz bulunduğunu ve merkeze önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, cihazları çok daha verimli şekilde kullanmak; değer üretmek istediklerini söyledi. Bu cihazların vergilerle finanse edildiğini ve yeniden topuma hizmet olarak döndürülmesi hususunu önemsediklerini belirten Rektör Şahin, “9 aylık süre içerisinde merkezde ciddi bir toparlanma meydana geldi. Bu kapsamda gerek şehirde, gerekse ulusal çapta bilgilendirmeler yaptık. Üniversitelerle işbirliğini arttırmak da bu tanıtım işinin önemli bir bölümünü oluşturuyor” dedi. Her üniversitenin, özellikle de yakın havzada bulunan üniversitelerin aynı cihazları almasına gerek olmadığını, bu noktada üniversitelerin birbirleriyle yardımlaşmasının daha doğru olduğunu dile getiren ASÜ Rektörü, “Elimizdeki imkânları hem başka üniversitelerin, hem de piyasanın istifadesine sunmak çok daha doğru” dedi. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da, bu tip bir işbirliğini önemsediklerini kaydetti ve özetle şunları söyledi: “Merkezlerdeki cihazlar çok pahalı ve etkin şekilde kullanılması gerekiyor. Merkezlerin işletilmesiyle ilgili sorunlar aşılmazsa, yatırımların tam karşılığı alınamamış oluyor. Aksaray Üniversitesiyle böyle bir işbirliği içinde olmak, her iki üniversite için de önemli bir kazanım olacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından Senato Salonu’nda “Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji, Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İle Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi Analiz Hizmeti İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmza töreninin ardından heyet merkezi gezdi, cihazları inceledi, yapılabilecek analizlere dair görüş alışverişinde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.