Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi kuruluyor

Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliği dahilinde yapılması planlanan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi 100, 200, 300, 400 ve 500 m² lik A, B, C, D, E tipi modülünde ilk etapda 1934 adet iş yeri yapılacak..

Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi kuruluyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ekim 2015 00:45

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sanayi yapımında TOKİ iş birliğine varıldığını ancak fiyat konusunda anlaşma olmazsa, alternatif yollara gidilebileceğini belirtti. Başkan Yazgı, sanayi projesinde en önemli konunun maliyet olduğunu söyleyerek “Bizim amacımız esnafımıza bu işyerinlerini yaparken maliyetini minimum olması sağlamaktır. Yani esnaf, kira öder gibi taksit ödeyerek iş yeri sahibi olmasını istiyoruz. Ağır borç yükü altında esnafımız ezilmeyecek” dedi.

Yeni Küçük Sanayi Sitesi; üniversite ve organize sanayi bölgesi arasında kalan 300 hektarlık arazi üzerine kurulacak. Atatürk Kültür Merkezinde tanıtım toplantısında sanayi esnafına proje hakkında bilgiler aktaran Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “ Yeni bir sanayi sitesi kuruyoruz. Yeni projede her ince detayı düşündük. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Projeyi 4 ana merkez üzerine hazırladık. Geniş bir alan üzerine kuracağız. Ve her ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olmasını istedik. Kurulacak sanayi sitesinde Belediye hizmet alanlarının, sağlık alanları, sosyal tesis alanları, ticaret alanları, güvenlik alanları, teknik alt yapı alanlarına yer verildi” diye konuştu.

Mülk sahibi ve işverenler birinci öncelik olacak

Yapılacak Yeni Sanayi Sitesinde, hizmet kollarına göre değişebilen 100, 200, 300, 400 ve 500 m² lik 5 farklı tipte dükkan olacağını açıklayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Site tamamlandığında işyerlerini almak için müracaat edenleri sıralamaya koymak istedik. Sanayide mülk sahibi olupda işveren konumunda bulunan esnaflarımız birinci öncelik, kiracı olup da esnaf olanlara ikinci öncelik, yatırım amaçlı satın almak isteyenlere üçüncü öncelik hakkı tanıyacağız. Projeyi üzerinde çalışırken maliyetin düşmesi için her şeyi düşündük ve esnafımıza en uygun fiyattan işyeri sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bizler sanayici esnafımızın kira öder gibi dükkân sahibi olmasını istiyoruz. Peşin almak isteyenlere elbette gerekli kolaylık sağlanacak.” Dedi.

Yeni sanayi sitesinde her iş kolunun kendisine ayrılacak bölgede faaliyet göstereceğini açıklayan Başkan Yazgı, “Kerestecinin yanında mobilyacı olmayacak. Kaportacının yanında boyacı olmayacak. Modern şehircilik anlayışı bunu gerektiriyor. Bizde bunu uygulamaya koyacağız. Çok farklı dükkan tipleri var. İsteyen birkaç dükkan da alıp birleştirebilecek. Veya dükkanına asma kat yapabilecek. Kendine büro yapılabilecek. Her türlü imkanı kendine sunulacak. Ancak her iş kolu kendi bölgesinden işyeri alırken de kura çekecek. Yani her esnaf istediği cepheyi değilde kuraya göre alabilecek.

Yeni sanayi alanına E-90 üzerinden bağlantı yolu ile OSB yolu hattına bağlanacak. Yani sanayi sitesine nizami girişler olacak iki farklı noktada. İlk giriş çıkışlar E-90 üzerinden diğeri ise OSB yolundan olacak. Güvenlik için her iki giriş noktalarına kameralar yerleştirilecek.

2016’nın ilk çeyreğinde projeye hayata geçer

Döviz kurlarına aşağı ve yukarı dalgalanmaların maliyet konusunda kesin tespite engel teşkil ettiğini açıklayan Başkan Yazgı, “Bana biraz daha süre verin ki size fiyatları açıklayayım. Çünkü döviz kurlarına çok değişken halde. Kesin fiyat tespiti yapamıyoruz. İşyeri maliyet fiyatlarının düşmesi için görüşmeler devam ediyor. Seçimden sonra ekonomi ve döviz kurlarına göre fiyat belirlenip size açıklanacak” diye konuştu. Projenin biran önce hayata geçmesi için sabırsızlanan esnaflar, Başkan Yazgı’ya ‘Yeni Sanayinin Temeli Ne Zaman atılır?’ sorusu üzerine “Şuan görüşmeler devam ediyor. Ancak ekonomi değişkenlik seçimden sonra tahmin ettiğimiz gibi giderse 2016’nın ilk çeyreğinde o bölgeye kazma vururuz. Zaten başlarsak alt yapı ve üst yapı ile derken kısa sürede tamamlanır size teslim ederiz” diye cevap verdi.

Mevcut sanayi bölgesine yeni bir şehir kurulacak

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Yeni Sanayi Sitesine taşınma işlemi tamamlandığında mevcut sanayi alanında 18 madde uygulaması başlatarak bölgeye yeni bir şehir kurulacağını açıkladı. Mevcut sanayi yerine yeni konut ve ticaret alanları yaparak o bölgenin çehresinin tamamen değişeceğini bildirdi.

Toplantıya, Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ahmet Koçaş, Madeni Sanatkârlar , Tamirciler Oda Başkanı Mehmet Üçkulak ile Ağaç İşleri Başkanı Mesut Konuk katıldılar. Oda başkanları projeyi beğendiklerini söyleyip üye esnaflar odaları olarak her konuda destek vermeye hazır olduklarını söylediler. Toplantıda proje danışmanı ve şehir plancısı Nadir Doğan, projenin uygulanması konusunda esnafları bilgilendirdi.

Toplantının son bölümünde esnaflar, yeni sanayi bölgesi ile ilgili istek ve temennilerini ilettiler. Ve biran önce yeni sanayi sitesinin yapılmasını istediler. Esnaflar toplantıdan oldukça memnun ayrıldı. Toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.