Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’a özgü 250 çeşidin üzerinde yöresel yemek tespit edildi

Aksaray’da yöresel yemek kültürünü oluşturmak ve kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri ortaya çıkarmak amacıyla 2. Aksaray Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi..

Aksaray’a özgü 250 çeşidin üzerinde yöresel yemek tespit edildi
Aksaray Anadolu AŞ
21 Nisan 2016 17:14

Bu yıl Turizm Haftası Kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Yöresel Yemek Yarışması’na 40 yarışmacı katıldı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı yapılan araştırmada Aksaray’a özgü 250 çeşidin üzerinde yöresel yemek tespit edildiğini söyledi.

Kültürevi bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada 6 kişilik jüri Aksaray’a özgü yemek ve tatlıların lezzet, sunum ve yöresellik kategorilerinde değerlendiremeye alarak puanlama yaptı. 40 yemek ile 25 tatlı çeşidinin yarıştığı yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül töreni öncesinde Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan yemek ve tatlı stantlarını gezerek Aksaray’a özgü yemek ve tatlı çeşitleri hakkında katılımcılardan bilgi aldı.

Yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Şeref Ataklı Aksaray’ın kendine özgü yerel, yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak, kamuoyu ile paylaşarak bunun tekrar yaşanılır hale getirilmesin istediklerini söyledi.

-Aksaray’a özgü yemeklerin kitap çalışması tamamlanma aşamasında

İlki 2015 yılında yapılan yarışmanın ardından sunulan yemeklerin ve sunulması mümkün olan yemeklerin yapılan bir çalışma ile tespit edildiğini belirten Vali Ataklı; “250 üzerinde yemek çeşidi ortaya çıkarıldı. Bunların bir kitap haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda 1 yıldır bu çalışma sürdürülüyor. Kitap çalışması tam anlamıyla tamamlanamadı. Ancak bunu mutlaka yapmayı istiyoruz. Bu kültürü Aksaray olarak yerel ve ulusal anlamda paylaşılmasını sağlayacağız’ dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yöresel ürünlerin geliştirme adına valilik ve belediyenin ortak çalışma yapacağını söyledi. Aksaray’ın tanıtım alanında artık kendi kabuğunu kırdığını ifade eden Yazgı; “Önümüzdeki günlerde Aksaray’a gelen misafirlere daha güzel, yöremizi anlatan ürünleri sunmuş olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmanın sonuçları açıklanarak dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyeleri verildi.

Yarışmanın Yemek kategorisinde; 1. ‘Kapama Böreği’ adlı yemeği ile Durdane Özmen olurken, 2. ‘Evelik Aşı‘ adlı yemeği ile Eşe Aksoy, 3. ‘Madımak‘ yemeği ile Aynur Koyuncu oldu.

Yarışmacılara ödül ve hediyeleri Vali Şeref Ataklı tarafından verildi.

Tatlı kategorisinde ise ‘Gül İncelek’ adlı tatlısıyla 1. Şenay Aşçı, ‘Sarığı Burma adlı tatlısıyla Perihan Koçak 2., ‘Pekmezli Un Helvası‘ tatlısıyla Adnan Ekinci 3. oldu.

Dereceye giren yarışmacılara da Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez tarafından ödül ve hediyeleri verildi.

Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen slogan ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından ödüllendirildi.

Yarışma katılımcılara belgeleri ise Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi ve Vali Yardımcısı Gürkan Karaman tarafından verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.