Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’a yatırımlar artıyor, OSB büyüyor

Aksaray’a yatırımlar artıyor, OSB büyüyor
Aksaray Anadolu AŞ
15 Mart 2018 23:56

Aksaray OSB`nin arıtma tesisi ve 3. İlave alan altyapısı çok yakında hizmete girecek

AK Parti hükümetinin sunduğu yatırım avantajları, ulaşım imkânları ve devam etmekte olan “Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi” Aksaray’ın yatırım için en ideal kent olma özelliğini arttırırken, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, mevcut OSB’ye günün şartlarına uygun modern bir arıtma tesisinin kazandırılması ve 3. İlave alanın altyapısının bir an önce yatırımcıların hizmetine sunulmasında sona gelindiğini açıkladı.

YATIRIMCILARIMIZ AKSARAY`DA KALICI OLMALI

İnceöz, sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve AK Parti hükümetlerinin teşvik programları ile Türkiye`nin cazibe merkezi haline gelen Aksaray`a daha fazla yatırımcı kazandırmak için, çalışmalara ara vereden devam ettiklerinin altını çizerek “üreticilerimiz, sanayicilerimiz, yatırımcılarımız başımızın tacıdır. Onların Aksaray`da kalıcı olması ve üretimlerini, yatırımlarını daha modern ve sağlıklı koşullarda gerçekleştirmesi için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

AKSARAY`I YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI HALİNE GETİRDİK

Aksaray OSB`nin konumu itibariyle stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden İnceöz, “Orta Anadolu’nun ortasında kuzey-güney, doğu-batı doğrultusundaki karayollarının kesişme noktasında yer alan şehrimiz genç, ve dinamik nüfusu, ulaşım ve enerji avantajları, düz arazi yapısı ve hükümetimizin bölgesel teşvik imkânları ile yatırımcıların ilgi odağı haline gelmeye devam ediyor” dedi.

OSB BÜYÜYOR AKSARAY KAZANIYOR

Aksaray OSB`nin yatırımcıların yoğun ilgisinden dolayı iki defa yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını kaydeden İnceöz, Tarım Gıda ve Hayvancılık, Maliye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları ile yapılan görüşmeler neticesinde Aksaray OSB`ye 3. ilave alanının kazandırılmasının sağlanmasından sonra, altyapı ve arıtma tesisleri için de sona gelindiğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz 3. İlave Alanı Altyapı Projesi`nin 2018 yatırım programında Karakterisitik Özelliğinin değiştirilmesine yönelik talebin yapılan görüşmeler neticesinde Kalkınma Bakanı tarafından onaylandığını açıkladı.

1987 yılında 290 hektarlık bir alana kurulan Aksaray Organize Sanayi Bölgesine AK Parti iktidarı döneminde hayata geçirilen teşvik sistemi ile birlikte Aksaray`ın sadece ülkemiz değil dünyanın dört bir tarafından yatırımcıların ilgi gösterdiğini söyleyen İnceöz; “Aksaray`ımıza gelen yatırımları kalıcı hale getirmek için

Aksaray OSB`mizin tüm ihtiyaçlarını yakından takip ederek gerekli tüm adımları atıyoruz”

3. İLAVE ALANDA SON DURUM

Başta ulaşım, genç iş gücü, uygun iklim yapısı, deprem riskinin az olması ve teşvikler nedeniyle yatırımcı taleplerinin artarak devam ettiği Aksaray OSB`nin 3. ilave alanı imar planının, bakanlık komisyonundan geçtiğinin altınız çizen İnceöz, “Aksaray OSB`mizin 3. ilave alanı altyapı projelendirme işi ihalesi verilmiş olup, ihaleyi alan yüklenici firma parselasyon askı süresi bitimine müteakip proje çalışmalarını hızlandıracaktır. Biz de tüm bu aşamaları yakından takip ederek, Aksaray`ımızın Tarım ve Hayvancılığın yanında Sanayi`de de hak ettiği yeri almasını sağlayacağız” dedi.

AKSARAY`IMIZA YAKIŞIR OSB İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Aksaray`a yatırım yapan firmaların üretimlerini en iyi şartlarda gerçekleştirmesi ve OSB`nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tüm görüşmeleri gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren İlknur İncöz, “Aksaray OSB`nin atık su arıtma tesisi, son yıllarda artan yatırımlar nedeniyle günümüz şartlarında yetersiz kaldığını tespit ederek atık su arıtma tesisimizin kapasitesinin arttırılması için tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde OSB`mizin atık su arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılmasına yönelik ön etüt ve fizibilite çalışmaları onaylanmış olup, arıtma tesisimiz 2018 yatırım programına alınarak ilk ödenek ayrılmıştır. Şimdiden Aksaray`ımıza yatırımcılarımıza ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.