Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray’da 1 Mayıs kutlamaları

Aksaray’da 1 Mayıs kutlamaları
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mayıs 2018 23:38

Aksaray’da Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nde bir araya gelen sendika üyeleri ellerinde pankartlarla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’na yürüdü.

Eğitim-Sen Aksaray Şube Sekreteri Abdulkadir Çetin burada yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ın Türkiye’nin temel sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi talebinin öne çıktığı bir mücadele günü olduğunu belirterek “İşten atılmaların ve işyerinde psikolojik yıldırmaların son bulması için sahadayız. Tüm emekçilerin günü kutlu olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından işçiler, müzikler eşliğinde halay çekti.

CHP 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlaması partililer ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen programa onlarca partili ve vatandaş katıldı. Müzikler eşliğinde çekilen halaylar ve sloganlarla yapılan kutlamalarda basın açıklamasını İl Başkanı Ramazan Koçak yaptı. İşçi ve vatandaşların 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Koçak açıklamasında siyasi partilere seslendi. CHP İl Başkanı Koçak, “Tüm emekçilerin ve işlerinin bayramını kutluyorum. Dünya’da üretilen kata değerin yüzde 82’sini yani, Dünya’da kazanılan yüz liradan 82 lirayı, dünya nüfusunun yüzde biri elde ediyor. Heri kalan yüzde 18’lik kazancı da yüzde 99 paylaşıyor. Bu bize şunu gösteriyor. Dünya ve ülkemizde çok büyük bir gelir adaletsizliği var. Bu insani değildir. Her insanın bir ömrü vardır. Bu ömürde huzur içinde, refah içinde namertte muhtaç olmadan bir hayat geçirmesidir temennimiz. Bu nedenle, bu ülkede ülkemizde gelir adaletinin sağlanamaması, işçilerimizin ve emekçilerimizin ve herkesin mutlu huzurlu olabilmesi için bir refah seviyesine ulaşmasına ve gelir adaletinin sağlanmasına ihtiyaç vardır. Bu vesileyle, bu tip günlerde derdimizi daha iyi anlatma fırsatı buluyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bunları haykırıyoruz. Umarız bu konuda yönetenler gereken düzenlemeleri yaparlar, umarım halkımız bu düzenlemeleri yapacaklarından emin olduğu iktidarlara siyasetçilere destek verirler. Söz verip yapmayanların cevabını, hesabını sandıkta sorarlar” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.