Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

193 aileye gıda, giyim, eşya ve elbise yardımı yapıldı

Deniz Feneri Derneği, 16 yıldır “İşimiz Sadece İyilik” anlayışıyla dil, din, ırk, renk, mezhep ayırımı yapmadan yoksul, kimsesiz, naçar, dul ve yetimlere merhametin ve iyiliğin elleriyle uzandı..

193 aileye gıda, giyim, eşya ve elbise yardımı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ekim 2015 12:04

1996 yılının Ramazan ayında “Şehir ve Ramazan” isimli bir televizyon programıyla başlayan iyilik hareketi, yardım etmek ve yardım almak isteyenlerin kuvvetli talebiyle ” Deniz Feneri ” kimliğine bürünerek önce haftalık yayınlanan bir programa dönüşmüş, sonrasında ise aynı isimdeki dernek çatısı altında 2002’de ISO 9001 Kalite Belgesi’ni almıştır.

İlk günden bu yana onu yalnız bırakmayan on binlerce bağışçı ve gönüllüsüyle, Türkiye’de ve Dünya’da 500.000 aileye gıda, barınma, sağlık ve para yardımı ulaştırmış ve gün geçtikçe artan bir sayıyla ulaştırmaya devam etmektedir.

Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirdiği gıda, eğitim, sağlık, barınma alanlarındaki projeleriyle; kurduğu misafirhaneler, aşevleri, giyim mağazaları, yürüttüğü meslek edindirme programları ile ihtiyaç sahiplerine kapsamlı bir hizmet sunmaktadır.

Kurulduğu 1998 yılından bu yana şubeleri, temsilcilikleri, gönüllüleri ve bağışçılarıyla birlikte Türkiye’de ve Dünya’da, yardım isteyen yüz binlerce sese herkesten önce cevap vermektedir.

Deniz Feneri, dünyanın savaş, kıtlık, afet gibi sebeplerle kriz yaşanan bölgelerine gıda, giysi, ilaç, temiz su, vb. insani yardımlar götürdü. Sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, İsrail saldırılarına muhatap Gazze’de, 5 yıldır bitmeyen bir savaşın içinde büyük acıların yaşandığı Suriye’de, yıllardan beri derin acılarla kıvranan Irak’ta da yardım dağıtımları yaptı. Dernek, yüzyılın sel felaketiyle sarsılan Bosna’da, Arakanlı Müslümanların sığındığı Bangladeş’te, birkaç yıl önce açlıktan insanların öldüğü Somali’de ve Afrika’nın incisi Uganda’da da binlerce gönlü kırık insana umut ışığı oldu.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi, Aksaray merkez ve köylerinde önceden sosyal incelemeleri yapılan 193 aileye 37 Bin TL değerinde gıda, 61 aileden 308 ferde 58 Bin TL değerinde giyecek, 3 aileye 7 Bin TL değerinde eşya, 193 aileye 4 Bin TL değerinde temizlik malzemesi, 9 aileye ise 20 Bin TL değerinde eşya, 23 aileye 11 Bin TL nakit yardımında bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı 137Bin TL dir..

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.