Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Aksaray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı

Aksaray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ağustos 2018 14:10

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıl Dönümü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı.

30 Zafer Bayramı 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Kutlama programında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Yüzbaşı Çelebi Bağcı 30 Ağustos’un mazisi zaferlerle dolu Türk Milletini tarih sahnesinden silmek ve öz yurdu Anadolu’dan atmak isteyen düşmanlara hak ettiği dersin verildiği gün olduğunu belirterek şanlı zaferin 96. yıldönümünün kutlandığını söyledi.

Bağcı konuşmasında: “Düşmanlar ve onların ülke içerisindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye, paylaşılmaya karar verilen; toprakları işgal edilmiş, ordusunun elinden silahları alınmış, askerleri terhis edilmiş, yıllardır süren savaşlarda tüm kaynakları tükenmiş ve insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntıları üzerinde bir ordu ve milli devlet yaratan ulu önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’daki Türk Varlığına kast edenleri 30 Ağustos 1922 de tarihe gömmüştür. Bu zafer yüce Türk ulusunun bağımsızlık aşkını Türk Ordusunun kudret ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekilde kaydetmiştir.” dedi.

Tören Osman Gazi Anadolu Lisesinden Mustafa Alav ile Jandarma Er Yunus Yıldız 30 Ağustos şiirlerini okuması ve Kılıçaslan İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Askeri geçit töreninin ardından Vali Aykut Pekmez Valilik Makamında 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tebrikleri kabul etti.

Vali Pekmez, tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zafer’inin, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatı olduğunu kaydederek; “30 Ağustos milletimizin hürriyet ve bağımsızlık yolundaki inancını, iradesini ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği şanlı bir zaferdir.’dedi.

Vali Pekmez; “Başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum’ dedi.

Törene Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Sarı, Aksaray Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Baro Başkanı Beytullah Coşgun, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, Emniyet Müdür Vekili Hanifi Korkmaz, protokol üyeleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.