Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da 55 bekçi görevine başladı

Aksaray’da 55 bekçi görevine başladı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Şubat 2019 01:14

Aksaray Emniyet Müdürlüğü’nce mahallelerde güvenliğin sağlanması için Özel Harekat Polislerinin de katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri eğitimlerini başarıyla geçen 55 bekçi, ilimizin çeşitli noktaları ve mahallelerde ilk mesailerine başladı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre;

“72 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca son dönemde gerçekleşen istihdamlarla yeniden işlerlik kazandırılan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nda 2008 yılında yapılan değişiklikle Emniyet Hizmetleri sınıfına aktarılan Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin, önümüzdeki dönemde kamu güvenliğinin sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerimize yardımcı mahiyette daha yoğun ve aktif görev ifa etmeleri amacıyla İçişleri Bakanlığımızca 10.500 kadro tahsis edilmiş ve illerimize planlaması yapılmıştır.

Polis Akademisi Başkanlığının koordinesinde oluşturulan komisyonlar marifeti ile alım süreci başlatılmış, mülakat ve yazılı sınavdan sonra asil ve yedek olarak kazanan adaylardan güvenlik soruşturması ve sağlık raporları olumlu sonuçlanan 70 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayımızın ataması yapılmıştır.

Eğitimlerini tamamlayan 55 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayımız bugün itibarı ile görevlerine başlamışlardır. İşlemleri tamamlanan 15 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayı ise bugün Ankara/ Elmadağ Şehit Mustafa BÜYÜKPOYRAZ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitimlerine başlamışlardır. Eğitimlerini tamamladıktan sonra 15 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayının da planlaması yapılacaktır.

Bugün burada eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan 55 Çarşı ve Mahalle Bekçi adayımızın 46´sı il merkezi, 9´u ise 3 ilçemizde (4 Ortaköy, 3 Sultanhanı, 2 Eskil) istihdam edilmiştir.”

Törende Aksaray İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ şunları söyledi;

“Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Protokolümüzün Değerli Üyeleri, Basınımızın Güzide Mensupları ve Kıymetli Meslektaşlarım.

Dün Sayın Valimiz Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin göreve başlamaları ile ilgili, hem arkadaşların moral ve motivasyonu hem de çok uzun bir aradan sonra emniyet teşkilatına alımı yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin vatandaşlarımıza tanıtılması açısından tören tertip edilmesi yönündeki talimatları üzere bu programı icra etmiş bulunmaktayız.

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca son dönemde gerçekleşen istihdamlarla yeniden işlerlik kazandırılan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nda 2008 yılında yapılan değişiklikle Emniyet Hizmetleri sınıfına aktarılan Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin, önümüzdeki dönemde kamu güvenliğinin sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerimize yardımcı mahiyette daha yoğun ve aktif görev ifa etmeleri amacıyla İçişleri Bakanlığımızca 10.500 kadro tahsis edilmiş ve illerimize planlaması yapılmıştır.

Polis Akademisi Başkanlığının koordinesinde oluşturulan komisyonlar marifeti ile alım süreci başlatılmış, mülakat ve yazılı sınavdan sonra asil ve yedek olarak kazanan adaylardan güvenlik soruşturması ve sağlık raporları olumlu sonuçlanan 70 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayımızın ataması yapılmıştır.

Eğitimlerini tamamlayan 55 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayımız bugün itibarı ile görevlerine başlamışlardır. İşlemleri tamamlanan 15 Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayı ise bugün Ankara/ Elmadağ Şehit Mustafa BÜYÜKPOYRAZ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitimlerine başlamışlardır.

Bugün burada eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan 55 Çarşı ve Mahalle Bekçi adayımızın 46´sı il merkezi, 9´u ise 3 ilçemizde (4 Ortaköy, 3 Sultanhanı, 2 Eskil) istihdam edilmiştir.

Sevgili meslektaşlarım;

Sizlerle ilgili çok olumlu duygulara sahibim. Teşkilatımıza yeni bir can ve yeni bir nefes kattınız. Bu kadronun Emniyet Teşkilatına katkı sağlayacağına inancım tamdır.

Geçmişte Çarşı ve Mahalle Bekçileri çok önemli görevler ifa etmişler, mahallelerde vatandaşlarımızın güvenini kazanarak topluma kendilerini kabul ettirmişlerdir.

Görev yaptığınız mahallelerde kendinizi kabul ettirmek ve sevdirmek sizlerin elindedir. Sizlerin duruşunuzdaki vakar, üslubunuzdaki samimiyet, görev anlayışınızdaki kararlılık, davranışlarınızdaki dürüstlük ve tutarlılık vatandaşlarımızın nezdinde sizlerin övünç madalyalarınız olacaktır. Özellikle geceleri sokaklarda varlığınızla ciddi bir boşluğu doldurmuş olacaksınız.

Unutmamalıyız ki, bizler; Halka Hizmet Hakka Hizmettir düsturu ile çalışıyoruz. Bu şehrin çocukları olarak teşkilatımıza ve şehrimize farkındalık katacaksınız, sizlerin gecenin bir yarısında mahalle arasında çalacağınız bir düdük sesi ile vatandaşlarımıza kendilerini daha da güvende hissettirerek huzur ve güven içerisinde istirahat edebileceklerini anlatan bir işaret olduğu gibi; aynı zamanda milletimizin can ve malına tasallut edenlere de gözdağı olacaktır!

Çünkü bizler, temelde halkımızın canı yanmadan önce yapılması gerekenleri uygulayarak asıl hedefimizin suçun önlenmesi olduğunun bilincindeyiz. Bütün gaye ve hedefimiz öncelikle halkımızdan aldığımız destekle ve kanunlar çerçevesinde suçun önlenmesi, suç ve suçlu ile etkin bir şekilde mücadele etmektir.

Değerli mesai arkadaşlarım ;

Suçlularla mücadele ederken kanuni hakkınız doğduğunda, yetkinizi kullanmakta asla tereddüt etmeyin. Mevzuata hâkim olun, mevzuatı iyi bilirseniz, öz güveniniz daha yüksek olur ve görevinizde başarılı olursunuz.

Görevinizi yaparken vatandaşlarla asla ve asla polemiğe girmeyin, yorum yapmayın, sadece ve sadece görevinizi yapın !

Şu anda herkesin gözü sizlerin üzerinde olacak, unutmayın ki sizleri takdir edecek ve not verecek olanlar, hizmetle mükellef olduğumuz vatandaşlarımızdır. Görevinizi ifa ederken iki eldiven takın. Birisi pamuk, diğeri çelik eldiven. Masumları ve mazlumları korurken pamuk eldiveni, zalimlere karşı verdiğiniz mücadelede çelik eldiveni takın.

Masum, suçsuz ve kurallara uyan vatandaşlarımıza karşı Devletin şefkatli yüzünü, suçlulara ve zalimlere karşı da Devletin sert ve otoriter yüzünü göstereceksiniz. Sorumluluk sahanıza ve görevli olduğunuz mahallelere adeta bir GECE KARTALI gibi hakim olacak ve buraları güvenli hale getireceksiniz.

Bu vesileyle; ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize, emeklilerimize, milletimizin huzuru ve güvenliği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, katılımlarınız için siz değerli misafirlerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.