Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray’da 8 aylık bebek yardım eli bekliyor

8 aylık Muhammed Hakan bebek, çok nadir görülen bir kan hastalığı olan HLH’ye yakalandı. Şifa için acil ilik nakli bekleniyor. Anne, “Çocuğum gözümün önünde eriyor. Buna çok üzülüyorum” dedi..

Aksaray’da 8 aylık bebek yardım eli bekliyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Haziran 2016 12:53

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya Beldesi’nde yaşayan Metin ve Selda Katman çiftinin ilk çocukları olan 8 aylık Muhammed Hakan, tedavisi zor olan HLH hastalığı ile mücadele ediyor. Yaklaşık 4 aydır tedavi için hastane hastane gezen ailenin belini ise, maddi imkânsızlık büküyor. Aksaray’dan, Eskişehir’e, Eskişehir’den ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Muhammed Hakan, daha çabuk tedavi için buradan da Antalya’ya sevk edilmek isteniyor. Fakat tek gelirleri, asgari ücretleri olan aile maddi imkânsızlık nedeni ile bu sevki kabul edemiyor. Aile, devletten ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.

ŞEHİR ŞEHİR GEZDİRDİLER

Muhammed Hakan bebeğin durumu ile ilgili bilgiler veren anne Selda Katman, “Çocuğum, bir gün ateşli ishale yakalandı. 3-4 gün süresince ateşini düşüremedik. Sonrasında Aksaray Devlet Hastanesi’ne başvurduk. Buradan, çocuğumuzun acil bir şekilde yoğun bakıma yatması gerektiği söylendi. Ve 3 gün boyunca devlet hastanesinde çocuğum yoğun bakımda tedavi aldı. Sonrasında, durumu iyice kötüleşen çocuğumun, Ankara veya Konya’da bir hastaneye gönderilmesi gerektiği bize bildirildi. Buradan da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk yapıldı. 3 günü yoğun bakımda olarak hastanede yaklaşık 20 gün kaldık.  Eskişehir uzak olması nedeniyle, kontrollerin aksamaması için buradan da bizi Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk ettiler. Şuan burada kontrollerimiz yapılıyor. Yaklaşık 4 aydır biz bu hastalıkla uğraşıyoruz” dedi.

HER GÜN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR

Çaresizce beklediklerine aktaran Katman, “Burada çocuğumun, kanser hastalığına çok yakın olan HLH hastalığına yakalanmış olduğunu öğrendik. Bunun için de ilik naklinin gerektiği söylendi. Anne-baba-akraba dokusu uymadı. Çevremizdeki insanların dokusu da uymadı. Karşı tarafın sadece bir tüp kan vermesi gerekiyor. Dokular uyarsa, çocuğum şifaya kavuşacak. Şuan çaresizce bekliyoruz. Daha çabuk tedavi için Antalya’ya sevk edilmek istendik fakat maddi durumumuz yetersiz olduğu için kabul edemedik. Çocuğumun tedavisi için devletimizden, ilgililerden, duyarlı vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz. Çocuğum her gün daha da kötüye gidiyor” diye konuştu.

“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR”

İlgililere yardım çağrısı da yapan Selda Katman, “Eşim asgari ücretle çalışıyor. Başka bir gelirimiz yok. Bazen eş-dost yardım ediyor. O nedenle, çocuğumun tedavisi noktasında ciddi şekilde zorlanıyoruz. Çocuğum gözümün önünde eriyor. Buna çok üzülüyorum. Çok acı bir durum. Allah’ım tüm hastalara şifa versin. Birkaç günde bir hastaneye gidiyoruz. Giderimiz, her gidişte, 200-300 lirayı buluyor. Hatta bazen “bugün git yarın gel” bile deniliyor. Ve bu yükün altından kalkamıyoruz. Bu noktada devletimize güveniyoruz. Kendimizi devletimizin kollarına attık ve yardım bekliyoruz. Başka da çaremiz yok. Çocuğum birçok gece ağrıdan uyuyamıyor. Dalağında ve karaciğerinde de büyüme görüldü. Çocuğumun tedavisi için yardım elini bekliyoruz” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.