Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da ‘Afet Müdahale Planı’ tatbikatı yapıldı

Aksaray´da Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan “Aksaray Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Aksaray’da ‘Afet Müdahale Planı’ tatbikatı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2016 15:08

Aksaray Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen “Aksaray Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı” programına, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez tatbikat programında yaptığı konuşmasında olası bir deprem veya diğer doğal afet olaylarında bir canın kurtarılmasının çok önemli olduğunu belirterek depreme ve diğer afet olaylarına karşı her an hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Yapılan tatbikatın masabaşında bile olsa çok önemli olduğunu belirten Vali Pekmez, afetlere hazırlıkların en ayrıntısına kadar yapılarak, olası bir deprem sonrasında ilgili kurum ve kuruluşlarca yapacakları görevlerin planlamasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

İl AFAD Müdürü Cezmi Türkmen de plan hakkında yaptığı konuşmasında; oluşturulan deprem senaryosuna göre deprem sonrasında 26 hizmet grubunun görev yapacağını söyledi.

Birbiriyle koordineli bir şekilde çalışan hizmet gruplarının hazırlanan plan dâhilinde görevlerini yapacağını ifade eden Türkmen; planın uygulanabilir bir halde bulunması için sürekli güncelleneceğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından,  Aksaray da 6,0 büyüklüğünde meydana gelen deprem senaryosuna göre oluşturulan 26 hizmet grubunun yapacakları çalışmalar anlatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.