Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da arıcılık ve bal üretimi artıyor

Aksaray’da arıcılık ve bal üretimi artıyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Mart 2018 19:10

Aksaray’da 400 tonu yerli, 600 tonu gezginci olmak üzere 1000 ton bal üretimi yapıldı.

Aksaray Arıcılar Birliği Başkanı Refik İçli Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. İçli Aksaray’ın bal üretiminin artış gösterdiğini belirterek, her yıl 50-60 yeni işletmenin kurulduğunu toplam arı işletmesinin 300’e ulaştığını söyledi.

Valilik makamında kabul ettiği İçli’den arıcılık ve bal üretimi hakkında bilgi alan Vali Pekmez; Aksaray’ın sahip olduğu bitki çeşidine dikkat çekerek bal üretiminin daha da arttırılabileceğini söyledi.

Aksaray’da arıcılık ve bal üretimini geliştirmek için Aksaray Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi ve Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü işbirliğinde ortak bir çalışma yürüttüklerini kaydeden birlik başkanı İçli, ‘Hasandağı Balı’ adı ile coğrafi işareti alıp sertifikalı üretim yapmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Hasandağı bölgesinde; tıpkı ‘Anzer Balı’ gibi sadece bir bölgede bal üretimi yaparak bunu tescillemek istediklerini aktaran İçli, 2017 yılında Aksaray’da 400 tonu yerli üretici, 600 tonu gezginci üretici olmak üzere 1000 ton bal üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Ayçiçeği balında Aksaray’ın Türkiye’nin 3. üretim bölgesi olduğunu ifade eden İçli; Vali Pekmez’e destekleri nedeniyle teşekkür ederek; arıcılığı Aksaray’da daha da geliştirmek bal kalitesini daha üst seviyeye taşımak için gayret ettiklerini söyledi.

Ziyareti nedeniyle Aksaray Arıcılar Birliği Başkanı Refik İçli’ye teşekkür eden Vali Pekmez çalışmalarında başarılar diledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.