Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’da ‘Askıda Ekmek’ kampanyası başlatıldı

Aksaray Kadın Platformu, Hanımelleri Kadın Grubu, Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Fırıncılar Odası, ihtiyaç sahibi ailelerin ekmek ihtiyacını karşılamak üzere “Askıda Ekmek” kampanyası başlattı..

Aksaray’da ‘Askıda Ekmek’ kampanyası başlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2016 12:32

Aksaray’da yaklaşık 70 ekmek fırının katılacağı “askıda ekmek” kampanyası, Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğinde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve Fırıncılar Odası Başkanı Halik Altınsoy’un katıldığı toplantıda, çok büyük bir iyilik hareketi olarak tanımlanan kampanyaya için Aksaraylılardan destek istendi.

Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Kadın Platformu ve Hanımelleri Kadın Grubunun kendilerinden böyle önemli bir projeyi birlikte düzenleme konusundaki taleplerinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, yaklaşık 25 bin üyesi bulunan esnaf ve sanatkarların bu tür sosyal projelere her zaman destek vereceğini söyledi.

Adile Ataklı da Aksaray’da oluşturdukları Kadın Platformu üyeleri ile iş adamlarının eşlerinden oluşan Hanımelleri Kadın Grubunun öğrenciler için sağladığı burslarla başlattıkları çalışma alanını genişlettiklerini ifade etti.

İhtiyaç sahipleri için yapılan yardımlarda, dinin bir gereği olan “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” şekilde yürütme konusunda dikkatli davrandıklarını vurgulayan Ataklı, şöyle devam etti:

“Ancak iyilikleri de konuşmalıyız. Bunu yaygınlaştırmak için konuşmalıyız. Konuşmadığımız zaman gündemimizden çıkıyor. İyilikleri hep beraber arttırmalıyız. Askıda ekmek kampanyası da grubumuz üyelerinin ortaya koyduğu bizimde hemen başlayalım dediğimiz bir iyilik hareketiydi. Bunun için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Fırıncılar Odamızla görüştük. Oda başkanlarımızın da bu konuya duyarlı yaklaşımı bizi çok memnun etti. Kampanyamızı bütün fırınlarımızda başlatıyoruz.”

Ataklı, ekmek fırınlarından, evlerine 1 ekmek alan vatandaşların, 1 ekmek de askı için almasını isteyerek, ihtiyaç sahiplerinin ekmek ihtiyacını karşılamaya çağırdı.

Daha sonra Kadın Platformu üyeleri, Esnaf Odaları Birlik Başkanı ile Fırıncılar Odası Başkanından oluşan heyet, bir ekmek fırınına giderek kampanyayı başlattı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.