Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da bin kişi tekstil sektöründe istihdam edildi

Aksaray’da bin kişi tekstil sektöründe istihdam edildi
Aksaray Anadolu AŞ
22 Kasım 2017 00:37

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatları ile başlatılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU’nun öncülüğünde yürütülen Milli Seferberlik kapsamında istihdam rakamları yüz güldürüyor.

Bilhassa Aksaray’da sadece Kasım ayı içerisinde Aksaray merkez ile Ortaköy ilçeleri başta olmak üzere İl genelinde 1000 kişilik Tekstil sektöründe çalışmak üzere Aksaray Çalışma ve İş Kurumu tarafından çıkılan iş ilanları yoğun ilgi gördü.

Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan çeşitli fabrikalarda tekstil sektöründe çalıştırılmak üzere ihtiyaç bulunan eleman ihtiyacı Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından anında çözüme kavuşuyor.

2017 yılı içerisinde gerek İşbaşı Eğitim Programları gerekse İstihdam Garantili ve Garantisiz Meslek Edindirme Kursları ile diğer programlar kapsamında Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kamu ve özel sektör iş birlikteliği içerisinde dokuma konfeksiyon makineci, ev tekstil ürünleri hazırlama elemanı, düz dikiş makineci, Halı Dokuyucu, Model makineci alanlarında programlar düzenlenmiş, bu doğrultuda yüzlerce vatandaşı tekstil sektöründe istihdam edildi.

Sadece 2017 Kasım ayı içerisinde 1.000 kişi tekstil sektöründe İŞKUR aracılığı ile istihdam edildi.

İŞKUR’DAN TEKSTİL SEKTÖRÜNE TAM DESTEK

Bugün Aksaray’da Tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışan işçilerin önemli bir kısmı İŞKUR programlarından faydalanarak istihdam edilerek bu yönüyle İŞKUR Tekstil sektöründe istihdamın yanı sıra adeta bir okul görevi üstlendi.

Bu okulun kursiyerleri ve de mezunları bugün dev markalarda görevi üstlenmektedir. İŞKUR tekstil sektöründe adeta bir okul özel sektörün tekstil sektöründe kalifiye eleman ihtiyacı İŞKUR tarafından karşılanıyor. Gerek İşbaşı Eğitim Programları gerek ise meslek edindirme programları kapsamında kursiyerler bir taraftan tekstil sektörünün detaylarını öğrenerek meslek sahibi oluyorlar bir taraftan da İŞKUR tarafından günlük ortalama 54 TL cep harçlığı ile iş kazası ve meslek hastalığı genel sağlık sigortası karşılanıyor.

Tekstil sektöründe yetişmiş insan gücü yatırımcılar için de yatırımlarını gerçekleştirmek için önemli bir fırsat sunmaktadır. Aksaray ili tekstil sektöründe oldukça köklü bir deneyime sahiptir.

Aksaray ilimizde tekstil sektöründe faaliyet gösteren büyük 10 firmada 2.500 kişi çalışmaktadır. Yeni alımlarla birlikte tekstil sektöründe 3.500 kişi çalışacak.

Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizin öncülüğünde her geçen gün büyüyen ve gelişen Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanı ile birlikte tekstil sektöründe yeni yatırımlar ile birlikte Tekstil sektöründe çalışan sayısı daha da artacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.