Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da binlerce lise öğrencisi tarihe yolculuk yapacak

Aksaray’da binlerce lise öğrencisi tarihe yolculuk yapacak
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2018 23:59

Aksaray Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü lise öğrencilerinin yaşadığı şehrin tarihini ve kültürünü gezip görmesi ve öğrenmesi için ortaklaşa düzenledikleri projenin protokolünü imzaladı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın makamında düzenlenen protokol imza törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Müze Müdürü Yusuf Altın ve Milli Eğitim Şube Müdürü Affan Başbuğ katıldı.

Tarihe Yolculuk Müzeleri Geziyorum Aksaray’ı Tanıyorum” adlı proje için ortaklaşa protokol imzalandı. 4 yılı kapsayan protokolde 20 Bin Lise öğrencisine ulaşılması hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal konu ile yaptığı açıklamada “Protokole göre il genelinde lise 1. Sınıf öğrencilerimizi, daha sonra diğer sınıf öğrencilerimizi gezi programına alacağız. 4 yılın sonunda il genelindeki lise grubunda bulunan tüm öğrencilerin gezi programına dahil edilerek projenin tamamlanacağını düşünüyoruz. Bize bu imkânı sağlayan başta Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı olmak üzere, Kültür Müdürümüze ve Müze Müdürümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ise konuşmasında “Lise öğrencilerimizin Müdürlüğümüze bağlı müzelerini gezmelerini sağlayacağız. 11 bin yıllık geçmişe sahip olan kentimizi onlara tanıtacağız. Belediyemiz; kültürel, sanatsal etkinliklerle ve kentin tanıtımı aşamasına bize büyük destek veriyor. Daha öncede 15 Bin öğrencinin sinema ile buluşması projesinde büyük desteği oldu. İnşallah 4 yılda sonunda tüm lise öğrencileri, müzeleri gezmiş olacaklar. 4 yıl sonunda gezi yerlerine ören yerlerini dahil edebiliriz. Projenin fikrini veren Belediye Başkanımızın eşi Hasibe Yazgı Hanımefendi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Müze Müdürü Yusuf Altın, öğrencilerde tarih bilinci oluşturulması için imzalanan protokolün 4 yıllık olması nedeniyle Türkiye’de ilk olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, böylesine önemli bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu açıkladı. Başkan Yazgı, açıklamasının devamında “Bizler, insanımızın ve sivil toplumların fikirleri doğrultusunda proje geliştiriyoruz. Bu projeler tek başımıza değil de birlik ve berberlik içinde olduğumuzda anlam kazanıyor. Tabi ki burada uyumlu olmak, aynı dili konuşmak önemli. Derdimiz gayemiz şehrimiz, gençlerimizin bilinçlenmesi olunca bu proje ortaya çıktı.

Ben, Müzemizi ziyaret ettiğimde eşime de anlatmıştım. Müzemiz var. 11 bin yıllık geçmişimiz var, tarihimiz var. Biz bu tarihi öğrencilerimize anlatarak başlayalım ki köklü medeniyetin beşiği olan Aksaray’ımızı her noktada tanıtmış olalım. Aynı zamanda da geleceğimizi inşa edecek öğrencilerimiz bu konuda bilinçlensin.

Tabi ki bu projenin fikrini veren eşim Hasibe Hanıma ve desteklerinden dolayı siz Milli Eğitim, Kültür turizm ve müze müdürlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlık makamında düzenlenen imza töreninde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü H.Ömer Kartal, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Müze Müdürü Yusuf Altın protokolün hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.