Dolar 32,4919
Euro 34,7350
Altın 2.489,38
BİST 9.485,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

Aksaray’da cami imamından örnek kampanya

Aksaray’da cami imamının, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı “Askıda elbise kampanyası”, 2 yılda bütün mahalleyi saran bir iyilik dalgasına dönüştü..

Aksaray’da cami imamından örnek kampanya
Aksaray Anadolu AŞ
1 Temmuz 2016 20:26

Cami içerisinde oluşturulan bölümdeki askıya cemaat ve çevre sakinlerinin ihtiyaç sahipleri için bıraktığı giysiler, birçok kişinin yüzünü güldürdü.

Meydan Mahallesi’nde bulunan Salihağa Camisi’nin imamı Rasim Kaynar tarafından 2 yıl önce başlatılan kampanya ile bugüne kadar 500 kişinin giysi ihtiyacı karşılandı.

Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cemaat, mahalle sakinleri ve ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.

Kampanyanın sadece ramazanı değil, bütün yılı kapsadığını anlatan Kaynar, “Evlerinde fazla elbisesi olanlar, yeni elbise alıp getirenler, kullanmadıklarını bağışlayanlar kampanyamıza destek sağlıyor. Kullanılmış elbiselerin önce temizliğini yaparak askıya asıyoruz. Bu konuda kuru temizleme işi yapan bir esnaf kardeşimiz bize yardımcı oluyor. Cami cemaatimizin çoğu da temizleyip, ütüleyip getiriyor. Allah, vesile olan herkesten razı olsun.” diye konuştu.

Kaynar, geçen yıl 350, bu yıl da 150 kişinin giyecek ihtiyacını karşıladıklarını, yıl sonu hedeflerinin 500 kişiye ulaşmak olduğunu aktardı.

Kimse boş çevirmiyor

Camide, ayrıca ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi, fitre ve zekatlar ile de maddi destek sağladıklarını dile getiren Kaynar, şöyle devam etti:

“İhtiyaç sahibi olan, camimize gelen herkese yardımcı oluyoruz. Kimseyi Allah’ın izni ile boş çevirmiyoruz. İhtiyacı ne yöndeyse elimizden geleni yapıyoruz. Bayram geliyor, etrafımızdaki ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için bayramlık temin ettik. Allah’a şükür her bayram cemaatimizle birlikte çocuklarımızı giydiriyoruz. Bu tür kampanyaların Aksaray’ın birçok bölgesinde düzenlenmesini, ihtiyacı olan kişilerin sayısının el birliği ile azaltılmasını arzuluyorum.”

Sağlık personeli de destek veriyor

Kaynar, yardım kervanına her geçen gün desteğin arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Mahallemizdeki sağlık merkezinde görev yapan doktorlarımız da kampanyamıza destek veriyor. Gerek elbise yardımı, gerek maddi destek ve gıda kolisi, gerekse sağlık hizmetleri konusunda yardımlarını esirgemiyorlar. Rabbim hepsinin yardımlarını kabul etsin. Amacımız bu kervandan daha çok kişinin faydalanmasını sağlamak. Camimize ilk kez gelen kardeşlerimiz de gördükleri manzara karşısında şaşırıyor. Onlar da destek olmak istiyor.”

Kampanyaya destek verenlerden doktor Metin Demircier de “Bu tür birlik ve beraberlik ruhu ile yapılan kampanyaların ülke geneline yayılmasını arzuluyorum. Biz birbirimize yardım ettiğimiz sürece etrafımızda ihtiyaç sahibi kimse kalmaz.” dedi.

“Kuru temizleme hizmetimizle destek oluyoruz”

Kampanyaya ürünlerin temizlenmesi konusunda destek veren Bircan Otçu ise mahalle sakinleri ve esnafın el ele vererek ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını söyledi.

Kiminin maddi, kiminin manevi destekte bulunduğuna değinen Otçu, “Biz de kuru temizleme hizmetimizle destek oluyoruz. Hepimiz Allah rızası için el birliği ile bunu yapıyoruz ama bu tek mahalle ile olmaz. Tüm mahallelerimize, şehirlerimize, Türkiyemizin tamamına bunun yayılmasını isteriz. Herkes birbirine destek olursa tüm ihtiyaç sahiplerini sevindiririz.” ifadelerini kullandı.

Mahalle esnafından Burak Çalışkan, “Askıda elbise kampanyası kapsamında evimizde kullanmadığımız elbiseleri temizleyip ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ramazana yönelik erzak paketleri hazırlıyor, fitre ve zekatlarla ihtiyaç sahibi ailelerin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Bize destek olan hayırsever esnafımıza, komşularımıza, dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Camiye mukabele için gelen Hacer Topaçlı da “Hem mukabelemizi yapıyoruz, hem de elbiseleri düzenleyip sergiye açıyoruz. Hocamıza bu kampanyada destek oluyoruz. Mahallenin bayanları olarak elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.. (Haber: Oğuzhan Demiray)

YORUMLAR
  1. blank Hasan kaçar dedi ki:

    Bu yardımlaşmaya il dışına danda katılabilirmiyiz