Dolar 32,5041
Euro 34,7540
Altın 2.491,40
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

Aksaray’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Aksaray’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı..

Aksaray’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Aksaray Anadolu AŞ
29 Ekim 2016 13:30

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü kutlama töreni Vali Aykut Pekmez’in makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Kent meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törene Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Aykut Pekmez ve beraberinde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı katılanların bayramını kutladı. Aksaray merkez Anadolu Lisesi Öğrencisi Mert Yumuşak 29 Ekim adlı şiiri okurken, Kılıçaslan Ortaokulu halk oyunları ekibini de gösteri sundu. Daha sonra çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılının büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten Vali Aykut Pekmez, “Cumhuriyet kurtuluş savaşımızın sonucunda milletimizin tarihteki tekrar yerini almasının en önemli adımlardan biri” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız her şeyden önce bütün Türk milletimize tekrar armağan olsun. Cumhuriyet bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları bu memleketi düşman işgalinden kurtardıktan sonra TBMM kuruluşunda cumhuriyetin yönetim şekli olarak gerçekleştirilmesi için katkıda bulundular” dedi.

Konuşmaların ardından program geçiş töreni ile sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.