Dolar 32,5692
Euro 34,6876
Altın 2.508,26
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Aksaray’da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı. Tören Vali Aykut Pekmez´in Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı.

Aksaray’da Cumhuriyet coşkusu
Aksaray Anadolu AŞ
29 Ekim 2017 20:18

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı. Tören Vali Aykut Pekmez´in Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında devam eden törende Aksaray Valisi Aykut Pekmez; beraberinde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile törene katılan vatandaşlar ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan Aksaray Valisi Aykut Pekmez; Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan edilen nihai ve ebedi son devlet Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıldönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin binlerce yıllık devlet geleneği ile Selçuklu ve Osmanlı mirasının o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanım olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; “Cumhuriyet ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!’ ifadesi ile bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklamış, tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesini başlatmış, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, özellikle son dönemlerdeki atılımlar sayesinde bugün okuma yazma oranını yüzde 10’lardan yüzde 96’lara çıkarmış, 2 üniversiteden 196 üniversiteye, 50 milyon dolar ihracattan 150 Milyar Dolar ihracata ulaşmış, bilim ve teknolojide dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır. Özellikle son yıllarda kimsenin hayal edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, 15 Temmuz gecesinde gördüğümüz gibi milletiyle bütünleşerek dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni sevmenin sadece konuşmakla, senede bir gün meydanları doldurmakla olmayacağını ifade eden Vali Pekmez; “Yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, baskılar ve dayatmalar bizi rahatsız ediyorsa, yüreğimizi sızlatıyorsa, dayatma yapılmayacak kadar güçlü olmalıyız. Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve milli dayanışmaya ihtiyacımız var. Atatürk’ün manevi mirası en büyük eseri olan, bağımsızlığımızın teminatı Cumhuriyetimizi koruyacak milli refleksi her zaman canlı tutmalı, her zaman milletçe daha iri ve diri olmalıyız. Devletimizin bayrağı, sınırları, dili, egemenliği ve tam bağımsızlığı her türlü tartışmanın uzağında olmalıdır. Üniter devletin anlamı Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet’tir.’diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.