Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da dershane, okul ve yurtlara, yıkım ve mühürleme

Aksaray’da geçtiğimiz günlerde kayyum atanan dershane, yurt ve okullarda belediye tarafından mühürleme ve yıkım operasyonu düzenlendi..

Aksaray’da dershane, okul ve yurtlara, yıkım ve mühürleme
Aksaray Anadolu AŞ
23 Nisan 2016 16:14

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın yönettiği operasyonda okullardaki ruhsatsız yapılar yıkıldı, ruhsata aykırı olan her yer mühürlendi.

İlk olarak Özel Sema İlkokuluna giden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediyeye ait iş makineleri ile birlikte okula girerek ruhsatsız olan kantinin yıkımını gerçekleştirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şubesi ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri ile gerçekleştirilen yıkımda aynı okulun sığınak olarak ruhsatlandırılan ancak yemekhaneye dönüştürülen bölümü de mühürlendi.

Yıkımın ardından polis ekipleri ile birlikte Özel Sema Lisesi’ne geçen Belediye Başkanı Yazgı, burada da ruhsatta sığınak olarak görünen ancak yemekhane olarak kullanıldığı tespit edilen bölümü mühürlemek istedi. Zabıta ekipleriyle birlikte liseye giren Başkan Yazgı, okulda bazı görevliler tarafından engellenmek istedi. Engellere aldırış etmeden yemekhaneyi mühürleyen Belediye Başkanı Yazgı, hakarete maruz kaldı. Buradaki mühürlemenin ardından da Safa Yurduna geçen ekipler, burada da 2 ayrı bölümü ruhsata aykırılıktan dolayı mühürledi.

Yıkım ve mühürlemenin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Paralel Yapıya ait yerlerle ilgili işlemlerini yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Bugünde özel bir kolejin olduğu yerdeyiz. Burada ruhsata aykırı olarak yapılan kantin binasının yıkımı ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bundan sonra da okulun içinde mühürlenmesi gereken yerler var mühürleme işlemleri de yapacağız. Bizler belediyemizin üzerine düşen ve bu yapıyla mücadele etmek anlamında yapılacak her şeyi sonuna kadar yapacağımızı söylemek istiyoruz. Bizim isteğimiz bu okulda çocukları olan ailelerin biran önce çocuklarını, beyinleri zehirlenen bu okullardan kurtarmasını istiyoruz. Paralel yapının bu memlekete, bu ülkeye ne kadar zarar verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bir an önce bu işlerin bitmesi içinde bizler bize düşen görevi sonuna kadar yapacağımızı söylemek istiyorum” dedi.

Paralel Yapıya ait olan Fen Lisesindeki mühürleme işlemlerini de yaptıklarını belirten Başkan Haluk Şahin Yazgı, “Sizler de görüyorsunuz tepkilerini, yapmış oldukları hakaretleri. Ama maalesef terörist yetiştirdiklerini, teröre hizmet ettiklerinin farkında değiller. Bu üzücü. Bununla ilgili işlemler inşallah en kısa zamanda yapılır. Biz belediye olarak üzerimize düşen her türlü şeyi yapmaya sonuna kadar varız. Ama onların tavırları, onların düşüncelerinin bir gram bile değişmediğini görünce üzüntümüz daha da artıyor. Bunları biran önce gerekli işlemlerin yapılması için gerekli mercilere ben şikayette bulunuyorum. Oradaki yapıda, bodrum katında sığınak olarak kullanılan yer yemekhane olarak değiştirilmiş ve ruhsata aykırı bir yapılaşma söz konusuydu. Bizlerde belli bir süre verdiğimiz halde o süre içinde düzenleme yapmadıkları için ekibimizle birlikte gidip orayı mühürledik. Dün yıkımını yaptığımız yurdun önündeyiz. Bu yurdun en üst katında çatı olarak kullanılan 60 metrekarelik yer salon olarak düzenlenmiş. Dolayısı ile oranın da mühürleme işlemlerini gerçekleştirdik. Bundan sonra da Pazartesi günü belli yerlerin bahçelerinin yıkımı ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Çünkü mahallenin parkı olarak kullanılan yerlere etrafını çevirmek sureti ile okula dahil etmişler. Vatandaşlarımızı tekrar uyarmak istiyorum. Bu okullara çocuklarınızı göndermeyin. Bir an önce alın. Az önce sizlerde gördünüz ki bir sürü hakarete uğradık. Ama biz görevimizi sonuna kadar yapacağız. Bu yapıya mensup olan insanların hala burada bu şekilde hareket etmeleri bizi gerçekten üzmekte. Gerekli mercilere de ben buradan şikayetimi söylemek istiyorum” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.