Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da ‘Direnişten Dirilişe’ bisiklet turu

Her yıl Mayıs ayında yapılan ve Aksaray’ın en büyük açık hava organizasyonlarından biri olan “Uçurtma Şenliği” ni başarıyla gerçekleştiren AKİFDER, bu sefer de kardeş derneği ASIM Gençlik ve Spor Kulübü ile birlikte bisiklet turuyla yeni bir etkinliğe imza atıyor..

Aksaray’da ‘Direnişten Dirilişe’ bisiklet turu
Aksaray Anadolu AŞ
4 Eylül 2016 22:32

“Direnişten Dirilişe” temalı etkinlik, Şehit Ömer Halisdemir’i ve tüm şehitlerimizi anma, şehadet ve vatan sevgisi gibi ulvi kavramları yeni nesile aktarma amacı taşıyor. Bu kapsamda Aksaray Cumhuriyet mahallesinde bulunan Akifder ve ASIM Gençlik ve Spor Kulübü dernek binasından başlayan hareket, Topakkaya  güzergahından Acıpınar istikametine kadar devam etmiştir. Yaklaşık 25 km’lik parkur alanında katılımcılara ikram ve günün içeriğine dair konuşmaların da yer aldığı etkinlik ikindi vakti geri dönüş ile sonlandırılmıştır.

ASIM Gençlik ve Spor Kulübü Derneği başkanı Tamer Öztürk etkinliğin amacına dönük yaptığı açıklamada “15 Temmuz gecesinde FETÖ Terör örgütünün ülkemizde yapmaya çalıştığı darbe girişimi sonucunda birçok şehit verdik. Ancak vatan millet din aşkı ile sokağa çıkan ve darbe girişimine bedenleriyle dur diyen aziz ve kahraman milletimizi saygıyla anıyoruz. Allah onlardan razı olsun eğer bu dik duruş ve direniş olmasaydı bizler bugün burada bu güzel vatanımızda bu faaliyetleri yapamayacaktık. Ömer HALİSDEMİR gibi nice yiğitler o gece bu ülkenin kaderini değiştirdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere başbakanımız ve diğer tüm devlet yetkililerinin dirayetli duruşları o gecenin zaferini tayin etmiştir.

Son zamanlarda ülkemizin milli ve manevi değerler etrafında kenetlendiğini, bu birlik ve beraberlik şuurunun her kesim ve özellikle genç kesim üzerindeki olumlu etkisini kalıcı kılmak adına bir etkinlik tertipledik. Maksada niyet eden ulaşmış sayılır usulünce biz İbrahim yangınlarında karınca adımlarıyla yürümeye devam edeceğiz. AKİFDER ve ASIM SPOR DERNEĞİ olarak toplumsal görevlerimizin farkında olup, bu görevler çerçevesinde faaliyetlerimizi yapıyoruz. Etkinliğimizin Hak ve halk katında bir kıymetinin olmasını umar, tüm katılımcılara AKİFDER dernek üyelerimize teşekkür ederiz.” dedi.

AKİFDER başkanı Yasin Topçu ‘da  Gençliğine yatırım yapanlar daima kazanırlar. Direniş ruhunun kadim kültürümüzün vazgeçilmez bir geleneği olduğunu belirten TOPÇU  , 15 Temmuz Direnişini ; yeniden özümüze dönüş ve dirilişle taçlandırmak için çok çalışmak ve başarılı olmak gerektiğini belirtti. ASIM Spor kulübünün gençlere yönelik etkinliğinden dolayı tebrik etti.

Vatan ve millet aşkını kavramış bir nesle duyulan ihtiyacı hatırlatarak Mehmet AKİF’in şiirini hatırlatarak o gecenin ve her daim  kahramanlarımız için ;

Asım’ın nesli… diyordum ya…nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek. Diyerek sözlerine son verdi.

Bisiklet ve uçurtma konusunda özel ilgi ve gayreti bulunan Tahsin Üner ise: “Gençliğin ilgi alanlarına dönük faaliyetlerin gençler üzerinde bıraktığı olumlu etki bize bu alanlara eğilme zorunluluğu yüklüyor. Bir eğitimci olarak vazife bilinci ve değer temelli etkinliklerle her zaman yeni neslin yanında ve toplumumuzun hizmetinde olacağız.” dedi.

Etkinliğin Acıpınar durağına katılımcılara sucuk ekmek ikramı yapıldı. Molanın ardından Aynı güzergâhtan dönüş yoluna geçildi. Sorunsuz bir şekilde tur  saat 17 dolaylarında sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.