Dolar 32,5440
Euro 34,8523
Altın 2.432,78
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Aksaray’da Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı..

Aksaray’da Gaziler Günü kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Eylül 2016 20:40

Hükümet Meydanında düzenlenen törende Aksaray Valisi Aykut Pekmez,  Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ konuşmasında,  Her milletin kutsal saydığı değerler olduğunu, Türk mimleteninde din, vatan, bayrak gibi çok önemli değerleri bulunduğunu belirten Dağ, ‘Bizim bu değerlerimiz aynı vatan toprağını paylaşan, insanları kardeş yapan değerlerdir.’ Dedi.

Konuşmaların ardından Gaziler Günü nedeniyle şiirler okundu. Törene katılan gaziler daha sonra Valilik Makamının ziyaret etti. Vali Pekmez, gazilere şükranlarını ileterek her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Aksaray Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya, Gaziler günü kutlamasına katılan Aksaraylı gazilerle tek tek görüştü ve hasbıhal etti. Tüm gazilerin bu anlamlı gününü kutladı.

Hükümet Meydanındaki törenin ardından protokol üyeleri ve Gaziler şehitliği ziyaret ettiler. Ardından da Aksaray Belediyesi tarafından Ağaçlı tesislerinde Gaziler onuruna verilen yemek verildi.

Yemeğe, ValiAykut Pekmez,  Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ ile gaziler ve aileleri katıldı.

Kur’anı Kerim tilavetinin ardından yemekte kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Dağ, 15 Temmuz hain darbe girişimin kınayarak, demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet,  gazilere de acil şifalar diledi.

GAZİLER AKSARAY BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİLER

Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ ve beraberindeki gazilerden oluşan bir heyet, Aksaray Belediye Başkan Vekili Mustafa Alakuş’u makamında ziyaret etti.

Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada şunları söyledi “  Gaziler günü Türk vatanseverliğinin, Türk Kahramanlığının Türk Fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan bu kahramanlığın adıdır. Kahramanlık tabi İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs, terör ve 15 Temmuz gazileridir. Biliyorsunuz gazilik şimdi değişti. Biz düşmanla savaştık cephede, muharebede gazi olduk ama 15 Temmuz gazileri farklı. Allah’ım birliğimizi dirliğimizi bozdurtmasın.”

Belediye Başkan Vekili Mustafa Alakuş ise tüm gazilerin gününü kutlayarak “ Bu güzel vatan toprakları için gözünü bile kırpmadan gerektiğinde canını bile hiçe sayan Gazilerimizin gününü kutluyorum. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Bütün gazilerimize hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Ebediyete göçmüş olan Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun.” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.